IFI logo

Forum

Hjelp til farger

Visninger: 3987

Avatar
Bethina

Hei! Vi overtar en ny leilighet neste uke og hele leiligheten blir levert i fargen Raw Canvas fra Jotun (NCS 3009-Y14R)

Vi vil bare beholde denne fargen på stue / kjøkken og ha andre farger på soverommene. (hallen er jeg usikker på).

Vi har kjøkken fra HTH som heter Havana - finner ingen fargekode på denne, og en matt sort benkeplate.

Vi har en-stavs hvitpigmentert eik parkett i hele leiligheten. Av møbler har vi en brun Tiki skinnsofa og et spisebord i lys eik. Ellers er det tomt.

Første spørsmål: Tror dere det kunne passet å male taket i kjøkken/stue i en ferskenrosa farge? og i såfall hvilken? Høyden er 2,40m.

Hovedsoverom: Vil gjerne ha en mørk, mørk brunfarge, burgunder eller dempet sort. Da vil jeg også male taket i samme farge. Forslag som står i stil med Raw canvas?

De to små rommene (gjesterom og kontor): Vil at disse skal være litt lysere, men stå i stil til oppholdsrommet og hovedsoverommet. Liker varme farger, har hatt blått og grønt i nåværende leilighet og er klar for noe nytt. 

På gjesterommet kan det godt være litt farge, mens på kontoret vil jeg ha det lysere. 

Er veldig glad i fersken, lys rosa, organic red ser kul ut, skitne gultoner og brun. Her vil jeg også male takene i samme farge som veggene.

OBS - Rommet til venstre er hybel og ikke en del av leiligheten sådan.

Jeg er veldig åpen for kule forslag og elsker malte tak!

Hjelp til farger
Avatar
Bethina

Obs: Alt av lister og dører er i klassisk hvit (foreløpig..)

Avatar
marirosenberg

Hei,

Så kult at du vil bruke så mye farger og male både tak og vegger! Det heier vi alltid på. (Kanskje listene også får farger etterhvert? Det kan være ganske tøft å male dem i f.eks. en dypere nyanse av veggfargen - men det er jo smak og behag!) Dessverre har ikke vi kapasitet til å gå inn i et så stort fargesettingsprosjekt og gi konkrete råd om farger. Vi kan gi generelle råd om fargesetting, men å gå inn i enkeltprosjekt som dette med foreslåtte fargekoder er litt utenfor vårt område. I tillegg er dette et stort prosjekt, der mye skal klaffe, og det er derfor også utfordrende å ta fargerådgivningen over nettet.

I dag er det en god del fargehandler som tilbyr fargeveiledning i butikk, også med hjemmebesøk. Det vi derfor råder deg til å gjøre, er å oppsøke en fargehandler nær deg som har dette tilbudet, slik at du kan få god veiledning fra erfarne fagfolk og se alle fargevalg i sammenheng. Alternativt kan du engasjere en interiørkonsulent/interiørarkitekt som kan sette opp en fargeplan i samråd med deg.

Uansett hva du går for, er det også utrolig viktig at du maler oppstrøksprøver før du bestemmer deg for farger. Særlig når du ønsker å finne farger til hele leiligheten som passer sammen. Da er det viktig at du maler oppstrøksprøver for eksempel nær dørene, slik at du kan la dem stå åpne og se hvordan de ulike fargene passer sammen med de i naborommet. Det er vanskelig å gi konkrete fargeråd uten å se leiligheten, da størrelse, beliggenhet, omgivelser, lys osv. spiller inn og påvirker hvordan fargene oppleves. Én enkelt farge kan se helt annerledes ut i et stort rom med mye naturlig lys, enn den gjør i et mindre rom med mye kunstig belysning. Så her er det mange faktorer å ta hensyn til, og derfor er det smarteste du kan gjøre å se på disse løsningene sammen med noen som er godt kvalifiserte og som kan se leiligheten din i levende live.

Ønsker deg masse lykke til i jakten på farger!

Mari, ifi.no

Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Nyhetsbrev

Motta vårt nyhetsbrev

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.