Kategorier
Meny
Konto
menu

FORUM

Forandre farge på Kirsebærtre benkeplaterpå kjøkken

Visninger: 3879

Tallerod

Hei.

jeg har noen flotte(og kostbare) kirsebærtre benkeplater som ikke lenger passer inn på kjøkkenet pga rødfargen/skjæret fra treet. Benkeplatene er oljet idag, og jeg ønsker å forandre fargen og få bort/minske rødskjæret ved å legge på en gråtonet farge som vil passe bedre til kjøkkenet(skal bli hvitt). Jeg har prøvd litt med div. farget fra 3 stjerners olje, samt nå også kjøpt inn, (men ikke prøvd) spritbeis. Jeg er dog uiskker på farge tilsetning for å forandre farge. F.eks hvit vil vel bli rosa osv? Jeg ønsker å beholde trestrukturen så mye som mulig, så ønsker ikke å male. Forslag, erfaringer  og tips mottaes gjerne på behandlings type, middel (olje, beis, lakk?) metode og farger til å benytte osv. 

Mvh

Tom

Chera_Westman

Kirsebær er et hardt treslag, ofte med mørk brunrød farge. At treslaget er hardt gjør det vanskelig å få oljer og beiser til å trekke godt inn i materialet, og det kan derfor være litt vrient å få det til å se ut som noe annet enn det er. Det vil også være slik at påføring av en hvitpigmentert behandling, kan gi en lett rosa farge, siden treverket har mye rødt i seg.

Kanskje er det enklere å forsøke trekke benkeplaten mot mørkere farger enn lyse, grå.

Vi anbefaler deg å teste med enten farget beis og klar olje, eller en pigmentering med hardvoksolje i to trinn. Test deg gjerne frem et usynlig sted, for eksempel på undersiden inne i et skap.

Det første du bør gjøre er å fjerne mest mulig av den gamle behandlingen. Det gjør du enten ved å gå noen runder med en maling- og lakkfjerner som for eksempel Liberon Stripper, eller Woca Trerens.

Spritbeisen finnes i flere farger, blant annet en mørk, grå variant som kan brukes til å dempe rødtonene. Forsegle så flaten med to strøk Liberon Finishing Oil.

Velger du hardvoksolje, er det en fordel å pigmentere benken før du oljer den inn. Bruk for eksempel Osmo Dekorvoks som finnes i flere gråfarger – fra lyst til mørkt, og forsegle flaten med Topoil.  Andre leverandører har lignende system, for eksempel Woca og Alanor.

Det kan også være et alternativ med Woca kjøkkenbenklakk. Denne finnes i en sort farge som gir en slitesterk overflate der treverkets struktur fremheves. 

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
[Some text some message]