Kategorier
Meny
Konto

FORUM

Fjerne tapet og male over

Visninger: 6065

Lasse

Hei, ,

Jeg skal fjerne to lag med tapet som er festet på. huntonitt plater.

Men jeg får jo selvfølgelig ikke

Da må jeg slipe helt inn til huntonittplaten.

Hvordan, hva skal jeg bruke for å fjerne tapeter, papirtapet. Hva kan jeg gjøre der det ikke går an å fjerne all tapet ? Rulle sparkel?

Vi skal ha på ny tapet, eller bare male til slutt.

Noen som har enkle, effektive tips?😊

Chera_Westman

Hei 

Hvis tapetlagene dine sitter godt fast til veggen, trenger du ikke å fjerne dem før du maler eller tapetserer over. Eventuelle løse partier kan du rive vekk, for så å sparkle over og slipe ned til skillene er borte. Skader, hakk og sår sparkles og pusses. At tapetet kan sitte igjen, gjelder med unntak for vinyltapeter som bør spaltes (dvs at øverste skjiktet rives vekk) og natur- og tekstiltapeter som bør fjernes. 

Hvis du vil ha et ensartet underlag (og det er en fordel for et jevnere sluttresultat) kan du sette opp en duk, en såkalt veggsletter eller veggfornyer over tapetet du har fra før.  Denne finnes i både forgrunnede og ikke-grunnede varianter. 

Du kan også helsparkle veggen med fortrinnsvis rullesparkel. 

For å fjerne tapet finnes hjelpemidler som dampmaskin og/eller en tapetoppløser som påføres overflaten. Etter virketiden, rives tapetet ned i henhold til bruksanvisningen. 

Dampmaskin og annen bruk av mye vann for å fjerne tapet er vrient på huntonittplater. Dette fordi platene er trebaserte og kan være ømfintlige for bruk av mye vann. Forsiktig bruk av vann og tapetoppløser bør gå bra. 

mvh

Chera Westman,

IFI

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]