Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Fjern lukten fra godstolen

Jeg har to gamle stoler i et velourlignende stoff, som er veldig gode å sitte i. Problemet er at de har stått i en hytte en stund, og har nå fått en ekkel "hyttelukt" som jeg ikke klarer å bli kvitt. Har prøvd med vann, eddik og sitron, men ingenting hjelper. Noen tips?

  • Vond lukt kan ødelegge selv den mest behagelige stolen

    Foto:

  • Fjern lukten ved hjelp av tørrshampo eller rensemaskin

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Det finnes flere typer rensemidler på markedet som skal klare å fjerne lukten i stolene. Det enkleste er å bruke en tørrshampo for møbler, for eksempel Hagerty tørrshampo, som man får kjøpt hos fargehandlere. Denne kan man påføre stolen, gni godt inn, og fjerne med en vanlig støvsuger etterpå.

Alternativt kan man leie en tepperensmaskin hos fargehandleren. Det medfølger som regel en egen møbelrens til disse maskinene, som er godt egnet til slike stoler. Hvis du velger å gå for denne fremgangsmåten kan det lønne seg å teste fargeekteheten til stolene først.

- Dette gjøres ved å påføre litt renseveske på møblene med en fuktig klut under stolen. Hvis dette ikke har noen effekt på fargen, er det bare å rense resten av stolen, forteller Jørn Larsen i Herdins.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]