IFI logo
Se flere bilder
Ferietid er reisetid

Foto: Audun Klauseie/Alanor

Ferietid er reisetid

Ut på tur og litt sur - på grunn av skittent tøy?

Gitte Granstrøm

Gitte Granstrøm
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om vi betaler ekstra for bagasjen eller om den er innbakt i billettprisen er et diskusjonstema i disse ferietider. Uavhengig av reisested og kostnader så pakker vi mindre med oss på tur en før. Å ta på seg skitne klær frister ikke, så det gjelder å pakke fornuftig.

Vasker klær i saltvann

Vi trenger ikke lenger tunge "pakkenelliker" for å få med rent tøy på ferie. Gjenbruk av skitne klær er heller ikke nødvendig lenger, selv ikke på telttur. Dylon Travel Wash er et effektivt vaskemiddel som skummer både i hardt vann og i saltvann. Vaskemiddelet har en kremaktig konsistens og kommer i en hendig liten tube. Travel Wash er skånsomt og kan brukes på alle tekstiler som tåler vask.

Gammel moro setter spor

Svettemerker i kragen, rødvin, leppestift på skjorten - og haugevis av andre stygge flekker som oppstår på reisetøyet, trenger hardere skyts enn vanlig vaskemiddel. Dylon har ulike flekkfjerningsstifter som kan brukes på vaskbart tøy og en som er spesielt beregnet for tøy som må renses. 

Om en bruker Flekkfjerner 1 eller 2, avhenger av hvilken flekktype som skal fjernes. Flekkfjerneren har en svamp på enden som gjør påføringen enkel. Klesplagget kan deretter vaskes på anbefalt vasketemperatur.

Flekkfjerner 1 anbefales mot flekker fra: smør, fett, øl, sjokolade, matolje, karrisaus, harpiks, ketchup, sennep, sauser/krydder, filtpenn, lim, olje, gress, pollen, make up, parfyme, maling, polish, lakk, tjære, voks.

Flekkfjerner 2 anbefales på flekker fra: rotfrukter, karamell, kaffe, cola, eggehvite, fruktsaft, buljong, melk, te, vin, gelé/syltetøy, fugleskitt, krage- og mansjettflekker, blomsterflekker, gjørme/leire, svette, tobakk, urin.

Flekkfjerner 3 påføres flekken. Gni lett inn med påføringssvampen slik at flekkfjerneren trenger inn i flekken. Snu deretter stoffet og press siden med flekken mot en ren klut eller hvitt tørkepapir som absorberer godt.  Flekkfjerner for rensetøy anbefales på flekker fra: smør/fett, sjokolade, matolje, olje, leppestift, blekk, kulepenn, filtpenn, blekk, lim, stearin/voks, fargestifter, tapeflekker, maling og skokrem.

Hvilken av stiftene skal en velge å ta med på ferieturen da?

 

- Det er små størrelser, så ingen av produktene tar mye plass i bagasjen. Hvem som er mest nyttig på tur - vel, jeg har to av stiftene. Jeg har ikke noe særlig rensetøy, så derfor har jeg ikke flekkfjerneren for rensetøy. Det er viktig å opplyse om at flekkfjerneren alltid virker best hvis en får tatt det på flekken med én gang. Hvis flekkene er gamle, må en kanskje prøve flere ganger for at alt skal gå bort, opplyser Audun Klauseie hos Alanor.

Mer informasjon

www.alanor.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.