Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Fargevariasjoner på tjære

  •  
  •   Publisert:
Tjærebeis (ikke tretjære) finnes i ferdig blandede farger, men det er også mulig å blande de ferdige fargene med hverandre...  
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fargen på en tjæret vegg vil variere, avhengig om treverket er høvlet eller ikke, og hvor mange strøk som legges på.

Både tretjære og tjærebeis lysner når de tørker, så det er lurt å vente med å bedømme fargen til veggen er tørr. Vær klar over at tørkingen kan ta lang tid - fra noen dager til flere uker - alt avhengig av værforhold og hvordan treverket lar tjæren trenge inn.

Blir mørkere

Tretjære tørker senere enn tjærebeis. Solen fremskynder tørketiden, men man bør unngå å påføre tjære i direkte sollys. Fargen vil virke mørkere på en uhøvlet vegg enn på en høvlet, og hvert nytt strøk med tretjære eller tjærebeis vil vanligvis mørkne treverket, selv om man benytter den samme fargen hver gang. Ønsker man å beholde fargen til det første strøket, kan den lyseste tjærebeisen brukes ved påfølgende strøk. Jo mørkere farge man benytter blant tjærebeisene, desto bedre beskytter den mot solstråling.

Fargen vil forandre seg med vær og vind, og således kunne få ulik nyanse på samme hus, fra en vegg til en annen. Det kan oppstå fargeforskjeller på samme vegg også. Tjære er som kjent et naturprodukt, og fargen på både tretjære og tjærebeis kan variere fra et spann til et annet. Produsentene anbefaler derfor at man unngår å bruke tjære fra to ulike spann midt på en vegg, men heller blander innholdet i de spannene som har ulikt produksjonsnummer.

Tjærebeis (ikke tretjære) finnes i ferdig blandede farger, men det er også mulig å blande de ferdige fargene med hverandre for å oppnå andre nyanser. Tjæreprodukter skal ikke blandes med annen maling.

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: