IFI logo
Se flere bilder
Etikk-pris til fargehandler

Foto: Øistein Lie

Etikk-pris til fargehandler

Det ble et beveget øyeblikk for fargehandler Odd Gromstad i Grefsen Fargehandel & Kjøkkenutstyr A/S da en delegasjon rotaryanere overraskende entret butikken og overrakte ham en nyinnstiftet Etikk-pris.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg er vanligvis løs og ledig bak disken, men nå mangler jeg nesten ord, var Gromstads umiddelbare kommentar etter at Bengt Huseby, president i Maridalen Rotary Klubb, hadde holdt tale og overrakt ham prisstatuetten med tilhørende diplom.

Rotary International har bl.a. som mål å gagne andre, og det søker medlemmene nasjonalt og internasjonalt å oppnå ved å lære medmennesker å kjenne og stille høye etiske krav i yrke og samfunnsliv - og vise respekt og forståelse for alt nyttig arbeid. I dagens samfunn er det viktigere enn noen gang å sette fokus på yrkesetikk. Maridalen Rotary Klubb i Oslo fant derfor anledning til å innstifte en Etikk-pris for å fremme oppmerksomheten omkring yrkesetikk gjennom gode eksempler fra lokalmiljøet.

Over 100 bedrifter i Oslo Nord (Kjelsås, Grefsen, Nydalen, Tåsen og Sogn) er blitt vurdert. Juryen, dvs. Yrkeskomiteen i klubben, har vurdert bedriftenes regnskap de siste tre år og undersøkt hvorledes kundene ser på bedriften både når det gjelder redelighet og servicevilje. Dessuten har man kontaktet leverandørene for å høre om bedriftens betalingsevne, nøyaktighet i handel og vandel, varesortiment etc. I tillegg har kriterier som produktkvalitet, miljøholdninger, det offentliges syn på bedriften, visjoner for framtiden, bransjepolitikk, tilknytning til næringslivsorganisasjoner etc. vært vurdert. Det er således ikke mye igjen av bedriftenes liv og levnet som ikke er endevendt av juryen. Og i denne tøffe konkurransen var det altså en lokal fargehandler som gikk av med prisen.

Det var far til Gromstads svigerfar som etablerte fargehandelen i 1907 etter at han hadde gått i lære sammen med Alf Bjercke i Skippergaten. Han var også med da Bjercke begynte sin første produksjon av maling etter håndskrevne resepter. Siden etableringen har Grefsen Fargehandel vært i familiens eie. Gromstad overtok som driver av butikken etter sin svigerfar i 1980 og er i dag medlem i Wifa farge og interiørkjede.

Prisen er en bronsestatuett, en kopi av en 6000 år gammel steinøks som ble gravd ut i Maridalen for en del år siden. - Dette er det synlige bevis på at jeg kanskje har gjort en brukbar jobb i disse årene, sier Gromstad - mens en kunde albuer seg frem og uttaler at heder er vel og bra, men nå er det på tide at prisvinneren får anledning til å tjene noen penger igjen - og slenger en del varer på disken.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.