IFI logo
Se flere bilder
Etablerer tape-fabrikk i Høyanger

Foto:

Etablerer tape-fabrikk i Høyanger

Med en unik oppfinnelse og 12 millioner kroner i investeringer har Tape Invent AS etablert full produksjonslinje i Vadheim.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juni lanseres CornerTape, et produkt som gir perfekt parallellmaskering av flislagte hjørner, for penere og raskere silikonfuging. Gode vilkår for næringsetablering og gode støtteordninger gjorde at gründerne fra Bergen valgte å legge fabrikken til Vadheim i Høyanger.

- Høyanger kommune prøver å drive en aktiv næringspolitikk, blant annet ved å legge til rette for etablering av bedrifter som satser på teknologiske nyvinninger. I så måte var Tape Invent sitt ønske om å etablere seg i Vadheim svært gledelig for oss, sier daglig leder i Høyanger Næringsutvikling AS, Petter Sortland.  

Veistasjon ble tape-fabrikk

Da testproduksjonen startet i mars, var det samtidig åpningen av Skandinavias eneste tape-fabrikk utenom Norgesplaster. I 800 kvadratmeter store lokaler, som tidligere har fungert som veistasjon, har Tape Invent AS etablert seg med kontorlokaler og fullautomatisk produksjonslinje. Eksisterende maskiner kunne ikke produsere produktet, så oppdraget gikk til et engelsk selskap med spesialkompetanse innen utvikling av større produksjonsmaskiner.

- Produksjonslinjen har en kapasitet på hele én millioner enheter ved ett skift på en til to personer. (3 mill. ved 3 skift, 4-6 personer). Lav risiko for plagiering er en av selskapets styrker. Egenproduksjon gir nærhet til produktutvikling pog kvalitetssikring, sier daglig leder Karl-Eric Melander.

I løpet av 2007 skal bedriften ansette til sammen syv personer.

- Med støtte fra Innovasjon Norge, og finansiering hos en lokal bank her i Høyanger, har Tape Invent etablert seg i moderne industrilokaler. Vi har stor tro på at selskapets patenterte oppfinnelse vil gjøre etableringen av produksjonsbedriften vellykket, sier Sortland. 

Produktet

Silikonfuger blir benyttet i alle fliselagte hjørner. For både privatpersoner og profesjonelle håndverkere er selve påføringen en utfording. I dag brukes ofte maskeringstape eller fugeklosse, en tidkrevende prosess med varierende resultat.
CornerTape er et resultat av 8 års arbeid og utvikling. Oppfinner Frank Lian har 20 års erfaring fra byggebransjen, hvorav 10 år som byggmester. CornerTape er en enkel, men spesiell oppfinnelse. En brettet tape som passer godt i hjørnet og er lett å påføre. Utenpå ligger en plastfolie, som snittes og fjernes før fuging - tilbake på veggen står perfekt maskering på begge sider. Så er det bare å fuge, bruke fugeformer som medfølger, og til slutt fjerne maskering. Provisorisk patent ble tatt ut i 2001. I dag er patentet videreført i EU, USA, Canada, Japan og Australia.

Stort markedspotensiale

Årlig blir det bygget eller pusset opp over 1,2 millioner bad i Norden. I tillegg kommer våtrom som kjøkken og vaskerom. På verdensbasis er det totale markedspotensialet 52 millioner enheter.

Disse leverer produktet

Cornertape.net

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.