Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Ellens smarte løsninger

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld Lønnestad er godt kjent for leserne av ifi.no. Vi besøkte henne hjemme, og bringer videre noen lure knep både når det gjelder farger og møbler.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ellens smarte løsninger

Foto: Nina Stang/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Ellen flyttet inn i ny leilighet, skreddersydde hun den for sine behov. Skap ble bygget inn som del av rommene, kjøkkenet ble skiftet, vegger åpnet, og møbler ble forandret for bedre å passe sitt nye formål. Tilslutt ble alt malt til en helhet i lekre grå- og beigetoner. For mer enn bruk av farger satser Ellen på kontraster i struktur, mønster og glansgrad. God snekkerhjelp fikk hun av Trond Martinsen ved Norsk Bygg.

Spesialtilpasset spisebord

Spisebordet var opprinnelig et 1 x 1 meter eikebord kjøpt på bruktmarked. Ellen falt for de fint svungne bena. Men som spisebord var det lite, så for å få plass til flere fikk hun snekkeren til å utvide det på hver side. For å få bordet mer i stil med formen på stolene, fikk det også sarg med bølgemønster. Stolene er kjøpt trehvite, trukket og malt (S 3502-Y). Bordet ble malt litt mørkere enn stolene, for å få mer tyngde (S 5502-Y). Hjørneskapet fikk fjernet gammel lakk, og ble malt i en lys beigetone. Deretter ble det lasert med lampesort, som ble trukket ut med en fordriverpensel slik at det fikk stripemønster.

Åpent kjøkken

Veggen mellom kjøkken og spisestue ble fjernet, og det som før var en lang tarm av et rom, ble nå luftig og fikk sammenheng med resten av leiligheten. Ekstra hyggelig for den som lager mat. Kjøkkeninnredningen fra Sigdal i hel eik ble malt i en kraftig gråfarge (S 4500-N). Men eikemønsteret er med og danner fin struktur i overflaten. Istedenfor overskap er det åpne hyller og tallerkenrekke fra Ikea. Benken er blank, svart stein.

Innebygde skap

Flere steder i leiligheten har Ellen bygd skap fra gulv til tak. Når de slik ikke lenger er frittstående kasser, blir de en del av rommet. Enkle Ikeaskrog danner grunnlaget. Dørene er spesiallaget av mdf-plater, som fikk utfrest dekorative spor, og glassdører med gardin. Blanke skap (80 glans) mot matte vegger, glass og gardin danner fine kontraster i struktur, som følges opp av milde fargekontraster.

Bokhylle i stuen

Det var ingen vinduskarm under de store stuevinduene. Ellen fikk snekret en hylle av mdf- plater som både er bokhylle og hyggelig plass for spesielle gjenstander og planter. Hyllen har fått samme dekorative spor som glass- skapet i gangen.

"Ny" kommode

Tidligere var kommoden på gjesterommet sort. Nå ble den malt i en svak gråtone og lasert over med lampesort. En fordriverpensel lagde dekorativt stripemønster i lasuren, og får kommoden til å se gammel ut, tilpasset det romatiske tapetet i samme farger. Eikeparketten ble malt helt lys grå (1502-Y) for å følge opp stilen.

Dette ble brukt:

Gjesterom

Tapet: Osborne& Little  - POESI INTERIØR

Liftgardin:Osborne & Little  - POESI INTERIØR

Oppheng liftgardin: TOSO

Gulv: Farge 1502-Y

Kommode:Farge S 3502-Y med lasur i farge Lampesort

Speil, lampe og annetløsøre: PRIVAT

 

Entré

Skapdører: Farge S 4500-Ni 80 helblank

Gulv: L-FLIS OG INTERIØR

Knotter og annet løsøre: PRIVAT

 

Spisestue

Maleri: ELLEN SKIFJELD LØNNESTAD

Hjørneskap:Farge Lys Antikk med lasur i farge Lampesort

Spisebord: Farge S 5502-Y

Stoler, maling: Farge S3502-Y

Lampe, stoler, tekstil og annet løsøre: PRIVAT

 

Stue

Bokhyller: Farge Lys Antikk

 

Kjøkken

Gulv: L-FLIS OG INTERIØR

Skap: Farge S 4500-N

Teppe, taklampe og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]