IFI logo
Se flere bilder
Det bobler på murveggen

Foto: Privat

Det bobler på murveggen

Malingen på stueveggen vår har plutselig begynte å blære seg. Veggen er pusset og malt isoblokk og dette ser ikke bra ut. Hva kan dette være og hva skal vi gjøre?

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det fortvilte spørsmålet kom fra en av våre lesere. Vi tok saken videre til flere teknisk kyndige på mur og maling, men ingen vil med sikkerhet fastslå akkurat hva dette er eller tilrå behandling kun på bakgrunn av bildet.

Usikker årsak

Det pekes på flere mulige årsaker; det kan være noe med selve konstruksjonen eller at det er brukt feil behandling som stenger fukt inne.

- Det som er helt tydelig er at det er fukt i veggen og det utskilles saltutslag bak malingen. For å løse problemet må årsaken fjernes, jeg antar at veggen ligger ut mot terreng og fukt fra yttersiden trekker inn i veggen og det er årsaken til boblingen. Det vil ikke hjelpe bare å fjerne boblene og deretter male, da vil det komme tilbake, sier Chresten Nielsen malermester og teknisk sjef i Tikkurila Norge.

Kontakt fagmann

Han får støtte av Nenad Zvanut Key Account Manager hos Flügger som anbefaler at huseier kontakter en fagmann; malermester eller murer, som tar en befaring og finner årsaken.

- Først da kan man beskrive riktig utbedringsmetode. Selv om man må betale for en slik konsultasjon, er det vel verdt pengene. På sikt lønner det seg å gjøre det riktig med en gang i stedet for å risikere feil behandling og nye reparasjonstiltak senere, sier han.

Mer informasjon

www.beckers.no

www.flugger.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.