IFI logo
Se flere bilder
Designdronningen til Ålesund

Foto:

Designdronningen til Ålesund

Dronning Sonja og den portugisiske presidentfruen fikk se norsk design på sitt beste i Ålesund. Også prinsesse Märtha Louise besøkte designutstillingen i Ekornes Bua torsdag.

Ingunn Solli

Ingunn Solli
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Design er i ferd med å få en sentral plass når Norge skal vise seg fram i offisielle sammenhenger. Det er uhyre viktig for merkevarebyggingen av Norge som moderne designnasjon at kongehuset fronter norsk design i forbindelse med statsbesøk, sier Jan R. Stavik, administrerende direktør i Norsk Designråd, som er vertskap på utstillingen. Dronningen stod også for den offisielle åpningen av utstillingen Today Contemporary Design from Norway under kongeparets statsbesøk i Belgia i fjor.

- Utstillingen viser noen eksempler på det vestlandske næringslivets innovasjonsevne og spisskompetanse, sier Stavik, som ser en viktig signaleffekt i kongehusets interesse for design. - Vi får økt oppmerksomhet rundt de gode eksemplene i norsk industri. Samtidig håper vi at andre bedrifter blir inspirert til å samarbeide med profesjonelle designere for å skape mer konkurransedyktige produkter.

- Dronningen viste både i Brüssel og her i Ålesund at hun har stor kunnskap om og interesse for design, sier Stavik. Utstillingen i Ålesund arrangeres i forbindelse med det portugisiske presidentparets offisielle besøk i Norge.

Dronningen, Portugals førstedame fru Maria José Ritta og prinsessen fikk se produkter fra ti vestlandsbedrifter. Disse var Ekornes, L. K. Hjelle, Figgjo, Rauma Ullvarefabrikk, Rolls Royce Marine, Ørsta Stål, Helkama Grepa, Cylindra, Oleana og Stokke Gruppen. Flere av utstillerne har tidligere fått priser eller utmerkelser fra Norsk Designråd. L. K. Hjelle fikk Hedersprisen for God Design i fjor for sin sofa og stol HAL, mens Stokke Gruppen blant annet stilte med den innovative barnevognen Xplory, som fikk Merket for God Design.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.