Kategorier

Meny

Konto

Design, floss og friske farger

Årets trend på avpassete tepper forteller at her skjer det mye for tiden. Designtepper i friske farger dominerer.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Design, floss og friske farger

Foto: ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som vanlig i tidens motebilde er ingen ting entydende. Her mikses det i farger og kvaliteter, som at blå og grønn mikses til mange farger innenfor aqua. Nytt er det også at bruntoner blandes med blått. Og rosa er en motefarge, så også gul.

Flossteppene setter preg på kolleksjonene også i år. - Alle langhårete tepper er in - i forskjellige fibre. Her blandes for eksempel ull og viskose eller ull og lin. De friske farger dominerer også blant flossteppene.

Blant maskinproduserte tepper er bildet like entyding - med designtepper som totalt dominerende på bekostning av de orientalske. På fagspråket heter teppene wilton hardtwist heatset. -Vi har en verdensnyhet her, fortsetter Thrond Spets. -Vi er de første som kombinerer maskintepper med håndkarving. Det betyr at mønsteret i etterkant blir klippet for hånd. På maskinproduserte tepper er det også nytt at vi bruker garn i 100 prosent softakryl, som gir veldig myke tepper.

Håndtuftete tepper, i 100 prosent ull, er solid håndverk som i dette tilfellet sjelden koster over 2.000 kroner i forretningene. De håndtuftete designteppene preges av mange retromønstre. Nytt er det med striper som går i lengderetningen, noe man også finner igjen på dagens gardiner. Bølgemønster og ruter hører også med i dagens motebilde. Dessuten: Det finnes et stort utvalg i runde tepper.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]