Kategorier

Meny

Konto

Derfor skal du ha gardiner

Lever du uten gardiner fordi du synes det er unødvendig pynt? Da går du glipp av en rekke fordeler som du kanskje ikke kjenner til.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Derfor skal du ha gardiner

Foto: Intag, Borge, Jan Larsen/ifi.no, Espen Grønli

I dag er det mange som ikke har gardiner. Og om vi lever gardinløst eller ikke er i hovedsak et spørsmål om stil og mote.  Det handler mer om hvordan rommet skal se ut enn hvordan det skal oppleves. 

Men en gardin har mange flere funksjoner enn å se pen ut, den kan rett og slett være avgjørende for hvordan et rom fungerer i praksis. Om det er et behagelig rom å være i eller om det er ubehagelig: Lys, lyd og temperatur er forhold som påvirkes av gardiner og som betyr mye for opplevelsen av rommet. Lange gardiner som folder seg mykt mot vinduet er for eksempel svært effektive for å dempe romklang, og man trenger slett ikke ha lag på lag med tykke tekstiler for å oppnå effekten.  

Dele på Pinterest I rom med store glassflater, slette vegger og harde gulv blir det mye støy. Det finnes lette gardiner spesialkonstruert for å dempe støy og skaper god romopplevelse samtidig som den rene stilen kan bevares.

I rom med store glassflater, slette vegger og harde gulv blir det mye støy. Det finnes lette gardiner spesialkonstruert for å dempe støy og skaper god romopplevelse samtidig som den rene stilen kan bevares.

Fordeler med gardiner

  • Demper lyd
  • Slipper inn lys eller stenge lys ute
  • Skjermer mot innsyn
  • Skjermer mot trekk og kulde
  • Sprer og siler lys
  • Ha en estetisk funksjon
Dele på Pinterest Noen rom forlanger rett og slett gardiner og vil oppleves nakne og uferdige uten. Taktile overflater gjør livet behagelig både for ører og øyne.

Noen rom forlanger rett og slett gardiner og vil oppleves nakne og uferdige uten. Taktile overflater gjør livet behagelig både for ører og øyne.

Dele på Pinterest Ønsker du hotellstil er gardiner et must. Her et rom på Thon Hotell Rosenkrantz designet av interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar.

Ønsker du hotellstil er gardiner et must. Her et rom på Thon Hotell Rosenkrantz designet av interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar.

Dele på Pinterest Det trenger ikke være tykke og tette gardiner. Dette er et spesialkonstruert tekstil som skal bedre akustikken i rommet.

Det trenger ikke være tykke og tette gardiner. Dette er et spesialkonstruert tekstil som skal bedre akustikken i rommet.

Mer informasjon

www.intag.no

www.borge.no

www.greenapple.no

www.tapethuset.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]