Kategorier

Meny

Konto

Bygger hus på en dag

Har du hastverk med å flytte? Hvordan hus kan bygges på én dag, demonstreres på Hus og hagemessen i Lillestrøm.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bygger hus på en dag

Foto: Produsenten

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byggefirmaet Holz100 Norge bygger boliger i massivt tre, uten bruk av verken spiker eller lim. Veggelementene produseres i Braskereidfoss og monteres sammen på tomten din. Alt på én dag om du vil.

- Byggematerialet er krysslagte trebord som stiftes sammen med treplugger. Dette er det mest moderne byggematerialet som finnes, både med tanke på miljøvennlighet og inneklima. Oppfinnelsen er fra Østerrike, og vi er de eneste i Norden som produserer slike boliger, sier Tim Knackstedt i Holz100 Norge.

Besøkende på Hus og hagemessen i Lillestrøm 21. til 23. april kan ta byggeteknikken nærmere i øyesyn.

For allergikere

Det brukes verken lim eller plast i boligene, noe som gjør dem velegnet for allergikere.

- Husene består kun av naturlige råvarer som puster godt. Inneklimaet blir friskt, og treveggene holdes helt frie for muggsopp, fukt og råteskader, sier Knackstedt.

Faren for byggeskader og feil reduseres ved at veggelementene produseres i fabrikk.

- Elementene bygges på mål og passer som hånd i hanske når de monteres sammen. Derfor skal det ikke oppstå noen overraskelser under monteringen. Du får akkurat det arkitekttegningen viser, lover han.

Ifølge Knackstedt passer byggemetoden like godt til forretningsbygg og boligblokker som til eneboliger.

Brannsikkert

- Siden vi bygger med massivt tre, er også brannsikkerheten bedre enn i vanlige boliger. Treveggene gir også svært god isolasjon, og med én eneste vedovn varmer du godt opp et 180 kvadratmeter stort hus, sier han.

Holz100 Norge leverer ferdige råbygg. I tillegg kommer dører, vinduer og tak. Men Knackstedt garanterer at deres hus er konkurransedyktige på pris.

- En gjennomsnittsbolig på 180 kvadratmeter vil koste cirka en million kroner ferdig montert. Men da har du et vedlikeholdsfritt hus med godt inneklima og som sparer deg for strømutgifter, sier Tim Knackstedt.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]