IFI logo
Se flere bilder
Bruk innepensel på vinduene ute

Foto: Harald Sola Berentsen/ifi.no, Jordan

Bruk innepensel på vinduene ute

Det finnes innepensler og det finnes utepensler - hver med sine egenskaper, beregnet til sitt bruk. Men skal du male vinduer utendørs, er det beste å overse hele inne/ute-merkingen.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du bør heller ikke la vinduene forfalle på den måten. Ta penselen fatt og sett i gang, og et skikkelig vinnertriks er å bruke innepensel når du skal male vinduene utvendig. Jobben går lettere og resultatet blir topp.

Finish og presisjon

Vi har fått rådet fra Jostein Brekka i Jordan som er ekspert på maleverktøy. Han forteller at en av fordelene med en innepensel er at den er spesiallaget for å gi fin finish og det vil vi jo gjerne ha rundt vinduene.

– Størrelsen på penselen er også en fordel, da utendørspensler gjerne noe større, med en mindre pensel er det lettere å komme til i kriker og kroker og få på nok maling alle steder. En mindre pensel er smidig og super til detaljer, som å sette presise strøk rundt vinduene, mener han.

Nå er utvalget i pensler til innendørs maling svært så mangfoldig, og når vi spør hva han vil anbefale, lander han på to alternativer: flat eller oval, begge med skråskjært bust. Det fine med skråskjæring er at man kommer godt til overalt, dessuten legger disse penslene også igjen godt med maling på kanter.

- Og sats på kvalitet, insisterer han. Greit at det koster litt mer, men det er ikke noe så kjedelig som å måtte stoppe opp å plukke løs bust fra malingen. Jobben går raskere og resultatet blir penere. Da er det også mer gøy å gjøre jobben, oppmuntrer han.

Han understreker at det er kun på høvlede flater han anbefaler å ta med innendørspenselen ut. For uhøvlet panel er det viktig å velge pensler som er laget for å jobbe mot grovt underlaget.

Se flere bilder
Med en skråskjært bust blir

Foto:

Med en skråskjært bust blir "pirkearbeidet" enda enklere.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.