Kategorier

Meny

Konto

Annonse
MaxMaling annons
Annonse
MaxMaling annons

Bruk innepensel på vinduene ute

Det finnes innepensler og det finnes utepensler - hver med sine egenskaper, beregnet til sitt bruk. Men skal du male vinduer utendørs, er det beste å overse hele inne/ute-merkingen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bruk innepensel på vinduene ute

Foto: Harald Sola Berentsen/ifi.no, Jordan

Du bør heller ikke la vinduene forfalle på den måten. Ta penselen fatt og sett i gang, og et skikkelig vinnertriks er å bruke innepensel når du skal male vinduene utvendig. Jobben går lettere og resultatet blir topp.

Finish og presisjon

Vi har fått rådet fra Jostein Brekka i Jordan som er ekspert på maleverktøy. Han forteller at en av fordelene med en innepensel er at den er spesiallaget for å gi fin finish og det vil vi jo gjerne ha rundt vinduene.

– Størrelsen på penselen er også en fordel, da utendørspensler gjerne noe større, med en mindre pensel er det lettere å komme til i kriker og kroker og få på nok maling alle steder. En mindre pensel er smidig og super til detaljer, som å sette presise strøk rundt vinduene, mener han.

Nå er utvalget i pensler til innendørs maling svært så mangfoldig, og når vi spør hva han vil anbefale, lander han på to alternativer: flat eller oval, begge med skråskjært bust. Det fine med skråskjæring er at man kommer godt til overalt, dessuten legger disse penslene også igjen godt med maling på kanter.

- Og sats på kvalitet, insisterer han. Greit at det koster litt mer, men det er ikke noe så kjedelig som å måtte stoppe opp å plukke løs bust fra malingen. Jobben går raskere og resultatet blir penere. Da er det også mer gøy å gjøre jobben, oppmuntrer han.

Han understreker at det er kun på høvlede flater han anbefaler å ta med innendørspenselen ut. For uhøvlet panel er det viktig å velge pensler som er laget for å jobbe mot grovt underlaget.

Dele på Pinterest Med en skråskjært bust blir

Med en skråskjært bust blir "pirkearbeidet" enda enklere.

Annonse
LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Annonse
FLERE ARTIKLER FRA...
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
[Some text some message]