IFI logo
Se flere bilder
Boligdrømmer under åpen himmel

Foto:

Boligdrømmer under åpen himmel

Skandinavere elsker å innrede boliger. Vi bruker også mest penger på innredning i forhold til andre land i Europa, USA, Russland og Asia.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste par årene har nordmenn skiftet ut kjøkken og badeværelser. I 2006 rettes blikket mot andre rom i boligen, og spesielt uterommet får stor oppmerksomhet.

- Vi opplever at grensen mellom inne og ute er blitt mer flytende. De siste sesongene ser vi at spisebordene er blitt stadig lengre og stolene stadig mer komfortable. Dette er et tegn på at vi bruker mer tid utendørs og at vi dermed også ønsker mer komfort på utemøblementet. Loungestemningen fra tv-stuen flyttes ut, sier direktør Brian Djernes ved det danske firmaet Cane-line som er spesialist på utendørsmøbler.

Hagen innredes med lenestoler, sofaer og liggestoler. Luksuspaviljonger erstatter glasskarnapper. Det hele styles med tilbehør som parasoller, tekstiler og krukker i aktuelle farger.

- I sterkt økende grad opplever vi oss selv som totalinnredere av uterommet. Forbrukerne ønsker møbler og interiør som matcher. Og møblene skal kunne flyttes ut og inn etter behov og etter vær og vind, forklarer Djernes.

Presentabelt og komfortabelt

En annen klar trend er at utendørsmøblene skal være vedlikeholdsfrie og av høy kvalitet. Cane-line Outdoor kolleksjonen er tegnet av skandinaviske designere med sans for stil, komfort og funksjonalitet. Utemøblene er produsert i Hularo-fibre som er meget slitesterkt og tåler årstidenes skiftninger med silende regn og brennende sol. Hagemøblene er UV-, farge-, vann- og frostbestandig og krever ikke vedlikehold. Derfor har de flettede Outdoor-møblene vunnet inntog i skandinaviske hager.

Den danske bedriften Cane-line var først ute med å ta i bruk den nyutviklede hightech-fiberen, og har ligget i forkant siden den første kolleksjonen ble lansert i 1998.

Skandinavisk outdoor design

I Outdoor kolleksjonen 2006/2007 har Cane-line fortsatt samarbeidet med møbelarkitektene Johannes Foersom og Peter Hiort-Lorentzen. De to kjente danske designerne har utviklet den enkle skallstolen Shellton og den festlige gyngestolen Explore i en flott loungeserie. Årets store nyhet til hagen heter Kingston.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.