IFI logo

Bli kvitt gamle malingbokser

Tomt & Tørt er en returordning for tom og tørr emballasje som er blitt brukt til maling, lakk, lim, sparkel og trykkfarge. Ordningen gjelder for alle.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarlig og kostnadsfritt

Arve Martinsen, kommunikasjonsrådgiver i Grønt Punkt, forteller at det kan bli dyrt å kaste tomme spann.

I tillegg går verdifulle ressurser til spille i emballasjen. Derfor har Grønt Punkt og Syklus gått sammen om å gjøre det enklere for fagfolk å kvitte seg med tom emballasje på en forsvarlig og kostnadsfri måte, enten spannene er laget av plast eller metall.

Fordel for alle

Returordningen Tomt & Tørt er et resultat av emballasjeavtalene fra 2003, som ble underskrevet av blant andre Miljøverndepartementet, Maling- og lakkindustriens forbund, Norsk Metallgjenvinning AS og Plastretur AS.

Ordningene for metall- og plastemballasje har hver sin avtale som slår fast at tom og tørr emballasje, brukt til maling, lakk, lim, sparkel eller trykkfarge, ikke lenger er å betrakte som farlig avfall. Miljøgevinsten er åpenbar. Emballasje på avveier er en belastning for miljøet, og den opptar deponiplass som etter hvert blir mangelvare.

Brukervennlig oversikt

I tillegg til det som allerede er nevnt, har hjemmesiden tomtogtort.no listet opp flere fordeler for bedrifter som deltar i ordningen.

Den gir også en enkel, brukervennlig oversikt over hvordan man sorterer. Martinsen trekker fram den praktiske kartfunksjon på forsiden. Den gjør det lett å bruke mobilen til å finne det nærmeste stedet hvor håndverkere kan levere tomme og tørre spann gratis til lokale avfallsbedrifter.

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.