Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Bli kvitt gamle malingbokser

Tomt & Tørt er en returordning for tom og tørr emballasje som er blitt brukt til maling, lakk, lim, sparkel og trykkfarge. Ordningen gjelder for alle.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Forsvarlig og kostnadsfritt

Arve Martinsen, kommunikasjonsrådgiver i Grønt Punkt, forteller at det kan bli dyrt å kaste tomme spann.

I tillegg går verdifulle ressurser til spille i emballasjen. Derfor har Grønt Punkt og Syklus gått sammen om å gjøre det enklere for fagfolk å kvitte seg med tom emballasje på en forsvarlig og kostnadsfri måte, enten spannene er laget av plast eller metall.

Fordel for alle

Returordningen Tomt & Tørt er et resultat av emballasjeavtalene fra 2003, som ble underskrevet av blant andre Miljøverndepartementet, Maling- og lakkindustriens forbund, Norsk Metallgjenvinning AS og Plastretur AS.

Ordningene for metall- og plastemballasje har hver sin avtale som slår fast at tom og tørr emballasje, brukt til maling, lakk, lim, sparkel eller trykkfarge, ikke lenger er å betrakte som farlig avfall. Miljøgevinsten er åpenbar. Emballasje på avveier er en belastning for miljøet, og den opptar deponiplass som etter hvert blir mangelvare.

Annonse

Brukervennlig oversikt

I tillegg til det som allerede er nevnt, har hjemmesiden tomtogtort.no listet opp flere fordeler for bedrifter som deltar i ordningen.

Den gir også en enkel, brukervennlig oversikt over hvordan man sorterer. Martinsen trekker fram den praktiske kartfunksjon på forsiden. Den gjør det lett å bruke mobilen til å finne det nærmeste stedet hvor håndverkere kan levere tomme og tørre spann gratis til lokale avfallsbedrifter.

 

Annonse
LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Annonse
FLERE ARTIKLER FRA...
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
[Some text some message]