Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Bli kvitt gamle malingbokser

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Tomt & Tørt er en returordning for tom og tørr emballasje som er blitt brukt til maling, lakk, lim, sparkel og trykkfarge. Ordningen gjelder for alle.

Forsvarlig og kostnadsfritt

Arve Martinsen, kommunikasjonsrådgiver i Grønt Punkt, forteller at det kan bli dyrt å kaste tomme spann.

I tillegg går verdifulle ressurser til spille i emballasjen. Derfor har Grønt Punkt og Syklus gått sammen om å gjøre det enklere for fagfolk å kvitte seg med tom emballasje på en forsvarlig og kostnadsfri måte, enten spannene er laget av plast eller metall.

Fordel for alle

Returordningen Tomt & Tørt er et resultat av emballasjeavtalene fra 2003, som ble underskrevet av blant andre Miljøverndepartementet, Maling- og lakkindustriens forbund, Norsk Metallgjenvinning AS og Plastretur AS.

Ordningene for metall- og plastemballasje har hver sin avtale som slår fast at tom og tørr emballasje, brukt til maling, lakk, lim, sparkel eller trykkfarge, ikke lenger er å betrakte som farlig avfall. Miljøgevinsten er åpenbar. Emballasje på avveier er en belastning for miljøet, og den opptar deponiplass som etter hvert blir mangelvare.

Brukervennlig oversikt

I tillegg til det som allerede er nevnt, har hjemmesiden tomtogtort.no listet opp flere fordeler for bedrifter som deltar i ordningen.

Den gir også en enkel, brukervennlig oversikt over hvordan man sorterer. Martinsen trekker fram den praktiske kartfunksjon på forsiden. Den gjør det lett å bruke mobilen til å finne det nærmeste stedet hvor håndverkere kan levere tomme og tørre spann gratis til lokale avfallsbedrifter.

 

Les også Spar på malingrestene!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons