Kategorier

Meny

Konto

menu

FORUM

Behandling av retro salongbord- krisehjelp!

Visninger: 10832

Retromari

Jeg har pusset ned bordplata på dette salongbordet (se bildet) fordi lakken var skallet av flere steder. Dessverre var jeg litt hardhendt og kom til å pusse ned for mye i den ene enden av bordet, slik at deler av det flotte mønsteret er borte. Mitt spørsmål er om noen vet hva jeg har slipt bort? Er det et tynt teaklag eller kan det være maling? Det viktigste er om noen vet om jeg kan fikse dette på noen måte eller må jeg se på bordet som ødelagt?

Bilde av teakbord- kompr.
siljemeum

Hei. Bordet du har er ikke et teak heltrebord men teak finèr. Det er en risiko ved å slipe slike bord da man fort kan slipe bort trelaget. Det er desverre så og si umulig å reparere en slik skade. Du kan beise slik at nyanseforskjellen blir mindre synlig men jeg tviler på at noen møbelsnekker kan reparere det.

Alternativet kan eventuelt være å slipe vekk all fineren og la bordplaten bli hel i den lyse trresorten som ligger under. Det blir et helt annet bord, desverre, men jeg ser det som eneste løsningen. Eventuelt kan du male det.

Retromari

siljemeum
Hei. Bordet du har er ikke et teak heltrrebord men teak finèr. Det er en risk med å slipe slike bord da man fort kan slipe bort trelaget. Det er desverre så og si umulig å reparere en slik skade. Du kan beise slik at nyanseforskjellen blir mindre synlig men jeg tviler på at noen møbelsnekker kan reparere det. Alternativet kan eventuelt være å slipe vekk all fineren og la bordplaten bli hel i den lyse trresorten som ligger under. Det blir et helt annet bord, desverre men jeg ser det som eneste løsningen. Eventuelt kan du male.

Tusen takk for gode forslag Silje.  Da får jeg se hva jeg ender opp med å gjøre.

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]