IFI logo
Se flere bilder
Avkledd i påkledd seng

Foto: Gitte Granstrøm/ifi.no

Avkledd i påkledd seng

Lukk opp døren og la soverommet bli delikat og innbydende. La soverommet bli mer enn et lukket rom med dyner og puter hulter til bulter. Den triste, men gode rammemadrassen med påtrykte logo kan få en ansiktsløftning.

Gitte Granstrøm

Gitte Granstrøm
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slitt eleganse

Stoffene som brukes er i ulike materialer av god kvalitet. Nå er det ikke lenger slik at tynt stoff ikke er slitesterkt. Leverandørene har også oppdaget at alt som er vaskbart selger bedre enn produkter som må renses eller spesialbehandles. Stoff kan impregneres så en slipper flekker og bevarer stoffet bedre.

- Det skal være slitt eleganse. Ikke som mange amerikanere gjør det, på en svulstig måte, er svarene vi får fra Green Apple om stiltrenden.  - Det brukes ulike stoffer fra fin ull, grov, men bløt lin, silke og skinn. Resultatet blir sofistikert og delikat. Hvis en for eksempel bare bruker lin eller ull, blir resultatet gjerne flatt. Selv på hytta vil folk ha litt eksklusivitet og kjøper en silkepute. 

"Litt chilli i latte'n"

Fargene det selges mest av går fremdeles mye i brunt, men mer varme som farger i mursteinsrød og aubergine sniker seg inn.

Det er lett å gå seg vill i farger, stoffer og mønstre. De fleste vet hva de liker, men føler seg usikre på egne valg så lenge en skal mikse farger og mønstre. I interiør- og stoffbutikker finnes det bøker med stoffprøver hvor kombinasjoner og muligheter overrasker og imponerer.  Når en har tatt valget på hva en vil ha, så kommer kanskje det vanskeligste: Hvordan i huleste skal stoffet blir omgjort til sengeskjørt, lekre puter eller til trekk på en sengegavl? Ikke har du tid, og med ti tommeltotter blir ikke resultatet som på bilder. Det beste tipset for oss med et sterkt ønske, men ingen kunnskap, er å betale hva det koster og få det sydd ferdig. Resultatet blir garantert bedre enn strykekanter på Ikea stoff. Det blir rett og slett "berre lekkert" på soverommet!

Slik gjør du

  • Et sengeskjørt som er formsydd legges over madrassen, under en eventuell overmadrass. Formsydd sengeskjørt, gjerne med kant (roulour på fagspråket) holder seg pent på plass. Stoffet i et sengeskjørt bør være prevasket hvis det er formsydd, slik at en unngår at stoffet krymper.
  • Rundt overmadrassen legges et laken.
  • Alt sengetøy som legges på før det er helt knusktørt, er lettere å legge på. Tøyet strekker seg og glatter seg pent ut.
  • Soveputene legges ned på sengen, gode pynteputer settes oppå.
  • Deretter legges det på et sengeteppe over dynene - husk hempen slik at det er lett å henge opp når det tas av.
  • Et lite teppe nederst på sengen er dekorativt og beskytter sengeteppet. I gamle dager ble teppet brukt fordi folk gikk med sko inne. Christine Fiksaunet har et godt teppe som hun også bruker til å varme føttene på kalde dager.
Disse fører produktene

www.greenapple.no

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.