Kategorier
Meny
Konto

FORUM

annette.schjerpen@ruter.no

Visninger: 1845

annette.schjerpen

Hei!

Jeg har 2 lag med papirtapet på gipsvegger i stuen. Jeg tenker å legge fiberduk og male¨, men må jeg fjerne de 2 lag med papirtapet først? Har dere tips til fjerning av papirtapet?

siljemeum

Hei!

Den beste måten for å få et perfekt resultat på vil selvfølgelig være å fjerne tapet, sparkle slett og legge duk. Du får gjort mye bare med tålmodighet, "elbow grease" og varmt vann. Har du forsøkt å rive av tapeten? Hvordan slipper den? Ser det pent og slett ut når du har revet av eller kommer det av i flak?

Noen tapeter er spaltbare og legger igjen et relativt rent papirbelegg. Dette kan teknisk sett grunnes (gjerne med en oljebasert grunning fra for eksempel Gjøco, som ikke reaktiverer tapetlimet så det slipper). Da kan du flekksparkle sår og skjøter så de blir usynlige med medium eller fin sparkel, grunne og legge duk oppå.

Dersom det kommer av i ujevne striper ville jeg forsøkt med skrape og varmt vann. Det finnes også limløsere som Casco Tapetstrip som vil gjøre at limet slipper lettere, dersom det er vanskelig å løse opp.

Siste alternativet er å leie tapetfjerner på et byggvarehus. Disse er effektive dampmaskiner som sammen med en piggrulle som du perforerer (stikker mange små hull i tapeten med) "steamer" av tapeten. Dette kan godt brukes på mur og betong, men det lettere å skade gipsplater så der ville jeg vært litt forsiktig.

Jeg hadde forsøkt på den minste veggen eller på en liten vegg for å se hvordan det går. Du må uansett grunne, utbedre skader og hull og legge duk. Selv har jeg best erfaring med ferdiggrunnet medium tykk duk som Jotun eller Harmoni Slett Vegg. De kan kamuflere fine ujevnheter men er lette å jobbe med, lager glatt fin finish og suger ikke så enormt.

De aller tykkeste dukene kan være vanskelige å håndtere, og glatt glassfiberduk suger veldig mye maling.

Håper du ble litt klokere!

Silje

http://www.ifi.no/tapetsere-over-tapet-som-ikke-dekker-hele-veggen

https://youtu.be/sDo09qDp33E

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
Tarkett annons
HappyHomes annons
[Some text some message]