Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Ånden i oljelampen

Trenden med oljelamper og lyslykter bidrar til at det forbrennes mangfoldige liter lampeolje i løpet av et år. Vi fordeler lyskildene rundt oss, på terrasser, balkonger, ved inngangspartier og andre uteplasser, for å skape hyggelig stemning. Men lampeolje kan være så mangt – her er noen argumenter det kan være greit å ha i bakhodet.

  • Oljelamper og -lykter skaper god stemning.

    Foto:

  • Stabil Lampeolje fra Krefting

    Foto:

Annonse
Annonse
Stabil Lampeolje fra Krefting

Stabil Lampeolje fra Krefting

Ved kjøp av lampeolje er det flere faktorer man bør ta i betraktning, for oljene kommer i ymse kvaliteter og prisklasser. Det kan være en fordel å sikte på øverste hylle i så måte, for da får man med seg flere fordeler enn ulemper på kjøpet. 

Sjekk kvaliteten

For eksempel avhenger brenntid, lukt, flammejevnhet og hvorvidt den soter eller ei, av kvaliteten på oljen. En veke med lampeolje brenner også, generelt sett, penere enn stearinlys, for det er ingenting som renner og de tåler mer vind før de slukker.

- Stabil Lampeolje er av høyeste kvalitet, hvilket blant annet vil si at den hverken soter eller lukter. I tillegg har den lang brenntid, og veken varer også lenger. Den kan brukes i lykter, krystallamper og parafinlamper, forteller Inger Strandgaard Løvaas, i markedsavdelingen hos Krefting & Co.  

Flere av lampeoljens fordeler kommer virkelig til sin rett innendørs, i og med at den er fri for lukt og ikke soter. Med andre ord – den perfekte stemningsskaper også i hus og hytter!

Også til parafinovner

Lampeoljen fra Krefting & Co egner seg godt til bruk i parafinovner, ikke minst fordi den, til forskjell fra parafin, hverken lukter, soter eller avgir røyk. Vekens levetid forlenges også her. Til informasjon er produsenten pålagt av myndighetene å kalle oljen for varmeolje istedenfor lampeolje, når emballasjen overstiger 1 liter. 

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

www.krefting.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons

Les mer

[Some text some message]