IFI logo
Se flere bilder
6 ting du må ha hjemme

Foto: Kristian Owren/ifi.no og Jan Lillehamre/ifi.no (portrettfoto)

6 ting du må ha hjemme

Det finnes noen litt «usynlige» hjelperne som alle som bor et sted, vil ha nytte av. Her er ifi.no sine favoritter!

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redaksjonen i ifi.no kommer daglig i kontakt med mange nyttige og gode produkter for den som vil pusse opp og holde hjemmet sitt i god stand. Her har redaksjonen fått lov til å plukke frem noen av sine favoritter:

Spraymaling

- Spraymaling har jeg hatt mye glede av. Den er spesielt praktisk og nyttig når jeg får problemer med å komme til med pensler, uansett hvor små de er. Du kan spraye på de aller fleste underlag, som plast, tre, metall, hardplast, keramikk og porselen. I det siste har det vært populært med saker og ting med metallfarger, gjerne farger som gull, sølv og bronse. Hva med å gjøre den gamle taklampen om til en «ekte» gullampe? Husk bare at den må rengjøres grundig først, forklarer kreativ leder i IFI, Bjørg Owren.

Se flere bilder
Spraymaling

Foto:

Spraymaling

Smarte våtservietter

- Min favoritt er disse smartserviettene. De finnes i forskjellige varianter, men felles for dem alle er at de er, som navnet sier, smarte. Maling, fett og olje går lekende lett av hendene, selv maling som har sittet på en stund. Jeg pleier å ha en boks liggende på kjøkkenet, en i garasjen og en i bilen. Spesielt etter tanking av drivstoff er disse fine å ha, både for å få vekk lukt og eventuelt søl fra fingre, sier administrerende direktør, Kristian Owren. 

Se flere bilder
Smarte våtservietter

Foto:

Smarte våtservietter

Fuktmåler

- Skal du male treverk utendørs, er en fuktmåler nesten like viktig som pensel og rull. Underlaget må være tørt nok, hvis ikke risikerer du å male inn fukt i veggen, og få avflassing og råteangrep. Fuktmålerens to pigger stikkes inn i treverket vinkelrett mot fiberretningen, og apparatet angir RF i materialet i prosent. Sjekk fukten i de mest fuktutsatte områdene, som for eksempel endeveden, men ikke midt på solveggen! Alt over 20 prosent vil kunne føre til råte. Viser måleren en for høy verdi, er det bare å gjøre noe annet til kledningen er tørr nok, sier desksjef Chera Westman

Se flere bilder
Fuktmåler

Foto:

Fuktmåler

Bad og dusjrens

- Badet er stedet du går til for å bli ren, men hva gjør vi for at badet selv skal holde seg rent? Selv bruker jeg bad og dusjrens, et produkt i Plumbo-familien, og garantert det mest effektive jeg har prøvd! Rengjøringsmiddelet hindre kalkavsetninger og soppdannelse, fjerner rester fra vann, humus, såpe, fett og hud som legger seg i badekaret og på dusjeveggene. Sprayen kan også benyttes på naturstein, marmor, aluminium og kobber. Produktet må ikke benyttes til daglig rengjøring av flekker på speil, til WC og annet sanitærporselen, sier seniorrådgiver Harald Sola Berentsen.

Se flere bilder
Bad og dusjrens

Foto:

Bad og dusjrens

Filtknotter

- Jeg slår et slag for filtknotter – noen hårete og uvurderlige, små hjelpere. De mest opplagte bruksområdene er stol- og bordben, hvor filtknottene beskytter gulvet mot riper og merker, uansett overflate. De kan like gjerne brukes under andre møbler, særlig i hus med folk som er glad i å ommøblere. Vaser, krukker, brett, fat og lamper lager ofte riper på bord, benker og vinduskarmer. Hvorfor ikke utstyre også dem med myke knotter?, tipser prosjektleder Trine Midtsem.

Se flere bilder
Filtknotter

Foto:

Filtknotter

Dørstoppere

- Det ligger i detaljene, sies det ofte. Og jeg tror nettopp at det er detaljene som utgjør det store hele. Samtidig er det ikke bestandig så lett å tenke over at helt normale ting – som for eksempel en dørstopper – finnes i finere og mer elegante utgaver. Men det gjør det! Vi er jo så vant til å se den store, tjukke grå plastknotten, at vi knapt legger merke til den lenger. Dørstoppere kan komme i flere farger og i en enkel design. Ved å bytte ut noe så enkelt, vil rommet se enda stiligere ut. De behøver ikke skrus på, men limes på vegg, skråtak eller gulv. Bare husk å lese på pakningen først! Når disse dørstopperne er limt på plass, da sitter de, sier PR-rådgiver Guri Haram. 

Se flere bilder
Dørstopper

Foto:

Dørstopper

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.