IFI logo
Se flere bilder
1-dags oppussing med stor effekt

Foto: Beckers, Borge

1-dags oppussing med stor effekt

Ikke overvurder tiden det tar å forvandle hjemmet. I løpet av én dag kan stuen eller soverommet skifte fullstendig karakter.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes store og det finnes små oppussingsprosjekter. Noen trekker ut over måneder og år, mens andre kan være gjort i løpet av få timer.

- Mange overvurderer nok tiden det faktisk tar å tapetsere et par vegger eller male en vegg. Det kan føles som et stort prosjekt, men sannheten er jo at du fint får tapetsert ferdig i løpet av en dag. Og med malinger som er overmalbare på et par timer, er det fritt frem for å male to strøk om dagen, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Tapetsering

Tapetsering er en overraskende rask jobb som har stor innvirkning på stemningen i rommet.  Har du kjøpt inn tapet, lim og utstyr, er det bare å rydde unna og sette i gang. Limet påføres veggen, og tapetene settes opp fortløpende. Det er ikke nødvendig å fjerne lister så lengde du er litt grundig når du skjærer tapetet rundt listene.

Det finnes et hav av tapeter både med og uten mønster. Et mønstret tapet kan gi rommet en ny spenning og dimensjon, mens et ensfarget tapet kan gi veggen en fantastisk dybde i en helt ny farge. Gå litt utenfor din egen komfortsone – du vil ikke angre!

Se flere bilder
Hva med et nytt tapet på soverommet?

Foto:

Hva med et nytt tapet på soverommet?

Maling

Før kunne maling være en tidkrevende prosess grunnet lange tørketider. Nåtidens malinger tvinger deg derimot til å male raskt og effektivt. For å få et fint resultat, kan man nemlig ikke ta en halvtimes kaffepause midt i malejobben uten å få skjolder og striper på veggen. Det positive med de hurtigtørkende malingene er at det fint lar seg gjøre å male flere strøk på en dag.

Har man godt verktøy for hånd gjøres jobben ekstra effektivt. Et forlengerskaft bør alle ha i hus – det både forenkler malingen og sparer ryggen. Ha en plan, og jobb systematisk fra én ende til annen.

Se flere bilder
Mal gjerne en vegg eller to i stuen. Grønn er en avslappende og fin farge som oppleves som nøytral.

Foto:

Mal gjerne en vegg eller to i stuen. Grønn er en avslappende og fin farge som oppleves som nøytral.

Mer informasjon

www.borge.no

www.beckers.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.