Porsgrund Bad annons
Inspirasjon - Rom for rom nr. 1/15 Inspirasjon nr. 2/14 Inspirasjon nr. 1/14
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Vedlikehold av mur

Artikler

Moderne dekor på bevaringsverdig fasade

Moderne dekor på bevaringsverdig fasade

Fasadene på tre bygårder i Oslo er nå tilbakeført til originalt utseende, men med god isolasjon, moderne pusssystem, nyproduserte dekorasjoner og trevinduer med beslag i gammel stil. Med Byantikvarens velsignelse er det brukt 2,5 kilometer spesiallagde EPS-profiler, i stedet for tradisjonellt støpt utsmykning.

Sett rett farge på grunnmuren

Sett rett farge på grunnmuren

Velg rett farge på grunnmuren. Grått vil gi en god fargeopplevelse og en forankring av huset. Men vil du fremheve de vakre rosene, kan det være best med hvitt.

Utsmykning med funksjon

Utsmykning med funksjon

De veier lite, er lette å tilpasse og er formstabile. Dessuten pynter de opp fasaden til en rimelig penge. Formstøpte lister for fasader har mange fordeler. Når malermester Bjørn Studsrud bygger hus med murfasade, velger han nå å montere funksjonelle profiler av PU-skum rundt vinduene.

Feil vedlikehold gir farlige fasader

Feil vedlikehold gir farlige fasader

Malermester Jens Petter Lunde uroes over manglende og feilaktig vedlikehold av mange av Oslos pussede bygårdsfasader. - Fasaden kan tilsynelatende se normal ut, men være pill råtten under overflaten, sier han.

Tett hullene i muren

Tett hullene i muren

Betongmurer som sprekker opp er ikke et ukjent fenomen. Har sprekkene først oppstått, vil de kunne utvides av frostsprengning, føre til rustskader på armeringen, og på sikt svekke hele konstruksjonen. Og ikke ser det pent ut heller.

Viktig med riktig maling på mur

Viktig med riktig maling på mur

Å male murhuset eller grunnmuren med feil maling kan få store konsekvenser - malingtype må alltid velges ut ifra type mur. Er du usikker på hva slags mur du har, finnes det heldigvis triks for å finne det ut!

Ta vare på murhuset

Ta vare på murhuset

Det er ingen myte at murhus er nærmest vedlikeholdsfrie. Men for at muren skal holde seg pen, er det viktig å gjøre en grundig jobb når huset trenger et par strøk maling.

Finn din nærmeste  

Tarkett annons