IFI logo
Se flere bilder
Tar teppefliser til nye dimensjoner

Foto: Harald Sola Berentsen/ifi.no

Tar teppefliser til nye dimensjoner

Deler av gulvet til Skomaker Dagestad i Josefines gate i Oslo spruter av farger. Dette er nemlig signaturen til den unge designeren Ingunn Birkeland som har innredet sin egen shop-in-shop hos skomakeren.

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagestad ønsket seg en egen dameavdeling for sko, men fikk noe langt mer. Hos Ingunn fin­ner du, i tillegg til hennes egendesignede sko, håndvesker av alle slag, slips, sløyfer – og hun kan også tilby sko til herrer.

Alle artiklene har et umiskjennelig preg av Ingunn Birkeland, spesielt hennes forkjærlighet for fargemosaikker i form av kvadratiske ruter eller flettemønster. Under innredningsarbeidet kom hun i tanker om at lokalet også burde ha et element av det samme preget. Veggene er fulle av hyller og vareekspo­nering, så gulvet var et naturlig valg.

Idémessig var utgangspunktet ganske enkelt en stol som var dekorert med fargemosaikk.

Fargematch

– Jeg diskuterte dette med en bekjent som er interiørarkitekt, og vi fant ut at et tilsvarende mønster ville gjøre seg godt på gulvet, forteller Ingunn, – hun mente at jeg burde ta kontakt med Inter­face for å se om de kunne komme opp med farger som matchet stolen. Tanken var å benytte fliser i vanlig størrelse.

– Da Thomas Aar hos Interface tok fram prøveboken, sa jeg umiddelbart at: Den vil jeg ha! Han trodde jeg mente fargen, men det var størrelsen jeg falt for. Thomas forklarte at dette bare var små fargeprøver, men jeg sto på mitt. Litt nølende gikk han med på å bestille fliser til meg i et utall av farger, og med en størrelse på 5 cm x 5 cm.

– Normalt leverer vi kun 50 cm x 50 cm, forklarer Thomas Aar, Key Account Manager hos Interface.

– Riktignok skjærer vi til fliser i kvart størrelse som prøvefli­ser, men Ingunn mente at det burde være like greit å skjære dem i enda mindre formater. Hun skulle dekke 7,5 kvadratmeter, noe som vanlig­vis krever 30 fliser. Til Ingunn leverte vi 3.000 fliser for å dekke samme arealet.

Se flere bilder
Ingunn Birkeland

Foto:

Ingunn Birkeland

Såre knær

– Jeg er kjempefornøyd, smiler Ingunn, – det eneste problemet var å holde oversikten over fargekombinasjonen. Det er slett ikke tilfeldig hvordan de ulike fargene er plassert. Dessuten ble det litt hektisk med å få det hele ferdig innen åpningen av butikken. Jeg kan heller ikke nekte for at knærne ble relativt såre. Det tok omkring 25 timer å sette sammen puslespillet sånn som jeg ville ha det, så det vil nok falle litt dyrt om du skal leie folk til å legge teppefliser i denne størrelsen.

– Jeg er overbevist om at det er mange flere muligheter til kreative gulvløsninger med utgangspunkt i teppefliser. Jeg begynte med å designe kjoler og andre klesplagg da jeg var ferdig utdannet. Senere ble det sko og vesker, og nå er jeg sannelig blitt gulvdesigner også, avslutter Ingunn Birkeland.

 

Mer informasjon:

www.interfaceflor.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.