IFI logo
Se flere bilder
Slik finner du dine favorittfarger

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Beckers, Nordsjö, Pure & Original, Flügger, Anne Manglerud

Slik finner du dine favorittfarger

La oss si du skal male det hvite gjesterommet, men er usikker på hvilken farge du skal velge. Vi har spurt fargebransjen om hvordan de ville ha gått frem.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alice Voraa er «Shop Assistant» hos Flügger i Haugesund. Hun er vant til at folk spør om råd når rom skal males eller tapetseres.

− Når du skal gi veggfarger til et gjesterom, er det naturlig å spørre om fargene på sengetøyet, sengeteppet, gardinene, møbler og seng. Om det er varme eller kalde farger i tekstilet har også en betydning for hvilken farge du kan ha på veggen. Et gjesterom pusses vanligvis ikke opp så ofte, så jeg ville nok ikke valgt de sprekeste fargene der. Et tips er å tenke at fargene bør være i noenlunde harmoni med resten av huset. Jeg anbefaler også å teste fargen i rommet før du maler. Farger endrer seg i ulike lysforhold. Kjøp prøvebokser og gjør oppstrøksprøver i jakten på den rette fargen, sier hun.

Se flere bilder
Fargetemperatur

Foto:

KALD ELLER VARM – Om det er varme eller kalde farger i tekstilet i rommet har også betydning for hvilken farge du kan ha på veggen, sier Alice Voraa fra Flügger (Foto: Flügger)

Inspireres av nye rom

Stine Norli er markedssjef hos Nordsjö Idé & Design. Hun mener vi kan hente mye ny fargeinspirasjon ved å være oppmerksomme på de rommene vi går inn i.  

− Vær bevisst når du trer inn i private og offentlige rom. Hva sier magefølelsen din deg? Liker du rommet eller ikke? Hva er det som eventuelt gjør at du liker det? Er det fargen, mønsteret, akustikken eller helheten? Vil du velge en farge som er helt trygg på gjesterommet, så går du for blått.  Det er den fargen de fleste har som sin favorittfarge, sier hun.

Se flere bilder
Blått

Foto:

DET TRYGGE BLÅ Vil du velge en farge som er helt trygg på gjesterommet – så går du for blått. Det mener Stine Norli, markedssjef hos Nordsjö Idé & Design. (Foto: Nordsjö)

Veggene folk snakker om

Idar Stensvold fra Pure & Original stoler på sin egen magefølelse når han skal velge farger. Hans råd er å velge farger som passer din personlighet.

− Det er dessverre alt for mange som velger grått og hvitt. Er du da også en grå person? Det er fargene i huset som skaper atmosfæren, og mange blir overrasket over forvandlingen en farge kan gi en vegg og et rom. Tør du å velge farger, er det de rommene folk snakker om, sier han.

Se flere bilder
Velg farger!

Foto:

FOLKESNAKK − Det er dessverre alt for mange som velger grått eller hvitt. Tør du å velge farger, er det de rommene folk snakker om, sier Idar Stensvold fra Pure & Original. (Foto: Pure & Original)

Ta sats med din favoritt!

Markedssjef hos Akzo Nobel, Mette Dahl, tror de fleste velger nøytrale farger på veggene, og gjerne en grå sofa.

− For da tenker folk at det er enkelt å sette farger i rommet med puter, pledd og gardiner. Men hva med å tenke motsatt? Jeg elsker blått – nesten alle klærne mine er i blå nyanser. Derfor vil jeg ha blå sofa, og minst én blå vegg. Nordsjö har også et hjelpemiddel som kan gi deg mange nye tips. Hvis du ser på fargeveggene i våre butikker, så ser du at hver fargechip har matchingtips på baksiden. Her får du tips til ton-i-ton-kombinasjoner, nøytrale kombinasjoner og «designerens valg» som er litt mer vågale kombinasjoner, sier hun.

Se flere bilder
Farger til gjestene

Foto:

GJESTEROMMET Det kan være vrient å finne farge til alle husets rom. – Når du skal male gjesterommet, så tenk at fargen bør være behagelig for alle, sier Alice Voraa fra Flügger. (Foto: Anne Manglerud)

Sosiale medier

Kristin Haug Merkesdal hos malingsprodusenten Beckers forteller at hun tar utgangspunkt i de fargene hun liker best når hun skal male et rom.

− Jeg går ut og søker inspirasjon med tanke på trender og fargesammensetninger hos malingsprodusenter. Jeg finner også masse inspirasjon fra interiør- og livsstilsmagasiner, pluss at jeg sjekker profiler jeg liker på Instagram – og bloggere jeg følger. Pinterest er også suverent når du trenger ny inspirasjon, sier hun.

 

Se flere bilder
Inspirasjon

Foto:

SOSIALE MEDIER – Jeg finner inspirasjon blant annet fra profiler jeg liker på Instagram, og ulike bloggere jeg følger. Pinterest er også suverent når du trenger ny inspirasjon til farger, sier Kristin Haug Merkesdal fra Beckers. (Foto: Beckers)

Mer informasjon

Beckers

Flügger

Nordsjö

Pure & Original

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.