IFI logo
Se flere bilder
Black Friday – mørkt og tøft

Foto: Borge, Green Apple, Fantasi Interiør, Tapethuset, Tarkett, Forbo Flooring, Beckers, INTAG, Pure & Original, Forestia, Geberit, Storeys, Flügger

Black Friday – mørkt og tøft

Mørke farger er på full fart inn i norske hjem. Og den mørkeste av dem alle kan ha mange ansikter. La deg inspirere av det grå og sorte!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dramatisk, klassisk, mystisk og elegant – sort kan vise seg på mange måter i interiøret. Men dyster trenger den aboslutt ikke å være! Hvordan fargen fremstår, avhenger av mange ting, blant annet av materiale, mengde, nyanse og hva du velger å kombinere den med.

Er du glad i mørke interiør, så ikke vær redd for den aller mørkeste fargen. Velg selv om den skal spille hovedrollen i rommet, eller brukes som en effektfull kulisse, for at andre farger skal komme bedre fram. 

LES OGSÅ: Slik lykkes du med mørke farger

Se flere bilder
Tapet med sort base

Foto:

BAKGRUNN: Et tapet med sort base gir en tøff effekt. Dette er fra Borge sin kolleksjon Allegro. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Sort og grønt

Foto:

GRØNT: I kombinasjon med grønt blir den sorte veggen en tøff kulisse, og interiøret virker friskt selv med den mørke basen. Tapet/tekstiler er fra Harlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

Utallige muligheter

Med en sort base har du ubegrenset med muligheter foran deg. Hvilke andre farger og hva slags mønster du velger å kombinere med, får stor betydning for uttrykket. Vil du male en vegg eller fire, har det også mye å si hvilken glans du velger å male i. En blank maling kan gi en tøff og mer dramatisk effekt, mens en matt maling vil normalt gi et roligere og lunere inntrykk. 

I anledning black friday, har vi valgt å samle litt sort inspirasjon. La deg inspirere av de mørkeste fargene!

Se flere bilder
Mørk parkett

Foto:

PÅ GULVET: Et mørkt parkettgulv gir et eksklusivt preg til interiøret. Her er Noble Eik Broadway fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

Se flere bilder
Stripet tapet sort og hvitt

Foto:

KLASSISK: Striper i sort og hvitt gir et klassisk uttrykk. Kombinert med sortmalte detaljer oppnås en fin helhet i interiøret. Dette tapetet er fra Cole&Son/Borge. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Matt sort maling

Foto:

EKSOTISK: Det blir stilfullt og eksotisk med dette sorte tapetet fra Borge. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Eksklusivt tapet sort og gull

Foto:

EKSKLUSIVT: I kombinasjon med gull og klassiskmønstret tapet, blir uttrykket eksklusivt. Dette tapetet er fra Aida-kolleksjonen til Borge. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Sort tapet med struktur

Foto:

STRUKTUR: Med et tapet med struktur, gir du enkelt liv til veggen, og står fritt til å velge farger i kombinasjon. Dette tapetet er fra Casamance/Green Apple. (Foto: Green Apple)

Se flere bilder
Grått og sort interiør

Foto:

GRÅTT: Grått og sort er en trygg kombinasjon, som kan gi rommet et tøft preg. Tapetet er fra Fantasi Interiør. (Foto: Fantasi Interiør)

Se flere bilder
Stripetapet sort og hvitt

Foto:

STRIPER: Håndmalte striper gir en mykere og mer leken effekt på veggen. Dette tapetet er fra kolleksjonen Stripes fra Storeys. (Foto: Storeys)

Se flere bilder
Grått, sort og hvitt bad

Foto:

STILRENT: Grått, sort og hvitt, kombinert med elegante, enkle linjer, gir et eksklusivt og godt baderom. (Foto: Geberit)

Se flere bilder
Mørk, matt vegg

Foto:

VARMT: En mørkmalt vegg gir mange muligheter. Kombiner med varme rødtoner for et lunt interiør. (Foto: Flügger)

Se flere bilder
Sort og hvitt veggplater

Foto:

SORT OG HVITT: Sort og hvitt er en klassisk og trygg kombinasjon, som kan varieres og lekes med i det uendelige. (Foto: Forestia)

Se flere bilder
Kalkmaling sort

Foto:

RØFT: En mørk kalkmaling gir en røff og tøff effekt på veggen. Her er maling fra Pure & Original. (Foto: Pure & Original)

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.