IFI logo
Se flere bilder
Nytt kjøkken med maling

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Nytt kjøkken med maling

Kjøkkenet som familien overtok var slett ikke så verst. Det hadde bare behov for en liten modernisering.

Beate Slipher

Beate Slipher
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spraglevinyl på gulvet, store fronter i eik, oransjerøde fliser med motiver spredt utover. Nå ville de gjøre det til sitt eget!

Gammelt blir nytt

Alle de varme fargene og materialene fikk kjøkkenet til å "krympe". Hvite flater, nøytrale toner og et åpnere rom var virkemidlene som skulle forvandle kjøkkenet og gjøre det større, lysere og mer praktisk.

- Når kjøkkenet er så solid og ordentlig som her, er oppussing en veldig god løsning, sier interiørarkitekt Wenche Aurland som ble hyret inn for å hjelpe familien. 

Første steg var å male alle skapene hvite, og bytte ut dørknottene med nye, moderne håndtak i stål. To rimelige, men svært virkningsfulle grep som ga en helt ny kjøkkeninnredning!

Ommøblering

Kjøkkeninnredningen var funksjonell, men det var ikke plasseringen av elementene! Overskapene over kokeplassen ble fjernet for å slippe inn lyset fra vinduet, og høyskapet ble erstattet med en smart og praktisk barløsning i forlengelse av benkeplaten.

Det "trafikken" i kjøkkenet mye smidigere, og Aurland fremhever hvor viktig det er å tenke på hvordan en beveger seg i rommet når kjøkkenet skal innredes.

"Støvsamler-glippen"

I tillegg ble alle overskapene flyttet 15 cm opp på veggen, helt opp til taket. Det ga bedre rom på arbeidsbenken, og fjernet "støvsamler-glippen" opp mot taket.

Under overskapene ble det montert en solid plate der downlights ble felt inn som godt og hyggelig arbeidslys. Her er det også montert el-uttak for kjøkkenapparater.

Gummi på gulvet

På gulvet så familien for seg nye fliser. Gummigulv, foreslo derimot interiørarkitekten og trakk frem alle gode egenskaper: Mykt og behagelig å gå på, strøy- og støtdempende, barnevennlig, enkelt å holde rent, slitesterkt og lett å legge. Og gummigulv ble det.

Leggingen krevde ikke engang demontering av underskapene. Materialet ble skåret inntil eksisterende sokkel og fuget med overmalbar silikonmasse. Sokkelen ble malt i samme gråfarge og gir inntrykk av at innredningen "svever" over gulvet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.