IFI logo
Se flere bilder
Kvalitet gjør godt når du maler

Foto: Chera Westman/ifi.no

Kvalitet gjør godt når du maler

Legg noen kroner i godt maleverktøy. Da sikrer du et bra resultat som holder lenge.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke spar deg til fant når du skal male huset. Med kvalitet på både maling og verktøy, slipper du å male så ofte.

– Malingen skal ikke bare fordeles ut over fasaden. Du skal også sikre at du får på riktig mengde maling, slik at du slipper å ta tre og fire strøk, sier Lars Petter Rustan hos verktøyleverandøren Jordan

Beskyttelse og utseende

Fasademalingens oppgave er todelt: å gi huset ønsket estetisk utseende, og å beskytte treverket mot nedbrytning. For tynne malingsjikt, spesielt på kanter, fører til at malingfilmen slites raskt og du får et kortere vedlikeholdsintervall.

– Det er viktig å få på et jevnt og åpent strøk med riktig tykkelse. Legg derfor noen kroner i riktig maleverktøy, sier han.

Se flere bilder
Krusebust

Foto: Chera Westman/ifi.no

En pensel av god kvalitet tar opp mye maling, og fordeler den jevnt ut over veggen uten å søle eller gi fra seg bust i den nymalte flaten.

Malingsmagasin

Bruk rull til å flytte malingen fra emballasjen til veggen på en rask og effektiv måte. Mett rullen godt med maling før du setter i gang. En flat og bred pensel som dyppes i malingen brukes til å stryke ut rullemønsteret og sikre jevn dekk.

– Du kan gjerne greie deg med to pensler – en flat og bred til å stryke ut, og en lang pensel med knekk som gjør at du klarer å dekke endeveden med maling.

Forskjellen på en god og en mindre bra pensel ligger i hvor mye maling penselen tar opp, hvor jevnt den stryker og hvor lite du søler.

– Disse penslene inneholder noen krusefibre og er bygd opp slik at den har et hulrom som fungerer som magasin som holder på malingen, sier Rustan.

Se flere bilder
Ta knekken

Foto: Chera Westman/ifi.no

TA KNEKKEN: Bruk en pensel med langt skaft og knekk til å påføre maling på endeveden.

Dypp sjelden

Riktig teknikk for å få med seg mest mulig maling uten å søle, er å dyppe penselen og vri den rundt slik at du samler malingen i busten og får den med opp på veggen. Ikke skrap av penselen mot kanten på malingspannet.

– Du vil ikke dyppe for ofte, for det tar tid. Og du vil heller ikke søle med malingen på vei opp mot veggen. Malingen skal derfor inn i penselen og opp på veggen. 

– Med en god pensel er det lettere å få på riktig tykkelse og god dekk på skarpe kanter med én gang, Spør om gode råd når du kjøper maling. Skal malingen stå med farge og glans i mange år, er det viktig å få på riktig tykkelse, sier han.

 

Se flere bilder
Rull ut

Foto: Chera Westman/ifi.no

STRYK UT: Med en flat, bred pensel som dyppes i maling, strykes rullemønsteret ut, samtidig som du sikrer jevn og god filmtykkelse.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.