IFI logo
Se flere bilder
Kan vi legge belegg på gammelt belegg?

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Kan vi legge belegg på gammelt belegg?

Jeg vil legge nytt belegg på gammelt belegg. Min mann mener det blir for mykt og lett å få hakk om man mister noe ned. Vi har varmekabler i alle gulv på grunn av at huset ikke har kjeller. Vil vi tape varme?

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I utgangspunkt anbefales ALLTID å fjerne det gamle belegget før nytt legges. Dette har flere grunner, blant annet fordi det kan oppstå reaksjoner mellom eksisterende belegg og limet som brukes til nytt belegg.

Limet kan i verste fall bli ødelagt, gi opphav til vond lukt og dårlig vedheft, med behov for omlegging som følge.

Inntrykksmerker

– Hvis belegget du har fra før er mykt, vil et nytt belegg oppå gjøre gulvet enda mykere. Det kan gi større risiko for inntrykksmerker etter møbler og gjenstander og økt risiko for skader etter sammenstøt med skarpe gjenstander, samt redusert gangkomfort, sier Jan Åge Iversen, teknisk sjef hos Polyflor.

Et tynt, kompakt belegg av homogen vinyl kan unntaksvis fungere som underlag for nytt belegg. Men da anbefales gjerne løstlegging av belegget eller helsparkling av underlaget, for å unngå uforutsette problemer med limet som nevnt over.

Varmetap fra gulvvarmen er ikke noe du trenger å bekymre deg over.

­– Vinylbelegg har meget lav varmeisolerende evne, og tapet av varmeenergi vil trolig ikke være av målbart omfang, sier Iversen. 

Se flere bilder
Limet påføres med tannsparkel - vær nøye med å følge limfabrikantens anbefaling vedrørende mengde og tørketid før montering.

Foto:

Limet påføres med tannsparkel - vær nøye med å følge limfabrikantens anbefaling vedrørende mengde og tørketid før montering.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.