IFI logo
Se flere bilder
Nytt gulv oppå gammelt belegg

Foto: Storeys

Nytt gulv oppå gammelt belegg

Vi har et slitt vinylgulv på kjøkkenet som vi ønsker å erstatte med enten ny vinyl eller laminat. Kan vi legge nytt gulv rett oppå det gamle? Og må kjøkkeninnredningen i så fall fjernes først?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så lenge det gamle gulvet er flatt og har fine skjøter, går det helt fint å legge nytt gulv oppå. Både vinylbelegg og laminat er egnet til dette.

Nytt vinylbelegg

Nytt vinylbelegg kan legges rett oppå det gamle gulvet.

- Det er viktig at gulvet er ordentlig rengjort, spesielt siden dette er på et kjøkken. Man kan rengjøre med for eksempel salmiakkvann, og rubbe litt i overflaten for å gi bedre heft til limet, anbefaler Inge Hansen hos Storeys.

Ny laminat

Velger du å legge laminat oppå belegget, er ikke kravet til rensingen like stor. Det kan derimot lønne seg å legge en foam eller folie mellom det nye og det gamle gulvet. Følg gulvprodusentens anbefalinger.

Kjøkkeninnredningen kan stå

Det er heldigvis ikke nødvendig å fjerne kjøkkeninnredningen.

- Det enkleste er å kneppe bort sokkellisten til kjøkkeninnredningen, legge det nye gulvet innunder, og sette på listen igjen. Ingen vil jo se at gulvet ikke ligger helt ut til veggene under innredningen, sier Hansen.

Går det ikke an å fjerne sokkellisten kan du legge det nye gulvet helt inntil, og deretter legge en tynn list i skjøten mellom gulv og kjøkkeninnredning.

Mer informasjon

www.storeys.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.