IFI logo
Se flere bilder
Husk å vaske steinterrassen

Foto: Chera Westman/ifi.no, Robert Walmann/ifi.no

Husk å vaske steinterrassen

Selv en som er tøff og hard som stein trenger omsorg.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fort gjort å glemme steinterrassen, for den har ikke treverk som tørker, falmer og sprekker som en påminnelse om at vedlikehold er nødvendig. Den gråner heller i det stille, og til slutt har du en matt, skitten og heller trist terrasse. 

Se flere bilder
Vaske steinterrasse før

Foto:

USTELT: Terrassen var helt matt og grå av skitt og støv, og på overtid med tanke på vedlikehold.

Ta grep

Det er ingen grunn til å la det gå så langt! I dag finnes det et utall produkter som rengjør og beskytter flisene mot ny skitt. For at den vil komme er garantert, ikke minst via all nedbøren. Har du imidlertid vært smart nok til å etterbehandle stenene og sette dem inn med en impregnering, gjør det definitivt jobben fremover enklere. 

I praksis

Med Nitor Stone Treatment får du både rengjøring og etterbehandling i ett og samme produkt, som kan benyttes på naturstein og betong. I korte trekk rengjøres terrassen, så får den tørke, og til slutt påføres middelet om igjen – og denne gang skal det ikke skylles vekk.

Først skal terrassen forfuktes. Bruk hageslangen, så får du samtidig spylt vekk løs skitt og støv. Så påføres Stone Treatment ufortynnet, med en påføringspad for terrasser. Middelet løser opp begroing og skitt, og skal virke i 15 minutter. Den i utgangspunktet klare væsken antar raskt en ulekker, brunngrønn farge. Er terrassen ekstra skitten, bruk en kost samtidig som du skyller vekk middelet.

Når alt av smuss og rengjøringsmiddel er spylt bort, skal terrassen tørke. Skinner solen, kan det være nok med et par timer før neste omgang. Samme middel påføres så igjen, men nå skal det altså ikke skylles bort, men få trekke inn i steinene og herde. Nå er beskyttelsen som tetter porene til stein og fuger på plass.

Dagen etter har beskyttelsesmiddelet, som skal forhindre at skitt og forurensning fester seg, trukket ordentlig inn og herdet. Og steinene har fått tilbake sine opprinnelige fargenyanser og glans!

Mer informasjon

Alfort

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.