IFI logo
Se flere bilder
Hold pensel, rull og humør i god form

Foto: Chera Westman/ifi.no og Jordan

Hold pensel, rull og humør i god form

Når skaftet til malepenselen er klissete av halvtørr maling, og rullens fibre har klappet sammen, faller humøret raskt. Riktig oppbevaring kan sikre at både verktøyet og oppussingsgleden holdes vedlike.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noen sverger til plastfolie, andre til brødposer eller fuktige kluter. Men faktum er at det finnes bedre løsninger for oppbevaring av pensler og andre maleverktøy fra en dags arbeid til neste.

- Vi anbefaler å bruke en spesialpose for malerullen. Posen lukkes med snor, og passer til alle maleruller og pensler, sier Jostein Brekka, kategori og produktutviklingssjef hos Jordan.

Ved å dyppe malerullen eller penselen i maling før du pakker den i en spesialpose, vil verktøyet holdes fresht, til tiden er inne for neste strøk.

Mindre søl

- Oppbevaringsposen er stor nok til å romme en stor malerull, men kan også brukes til en liten skråpensel. Legg penselen i posen og dra posen opp så langt du trenger, før du snører den igjen på blikket. Da slipper du å grise til håndtaket, sier Brekka.

For maleruller finnes også Provinci Roller, som er et nyutviklet spesialhjelpemiddel for oppbevaring av maleruller fra en dag til neste.  Dette er en smart beholder som settes over malerullen og holder den i et tilnærmet lufttett miljø til neste gang den skal brukes. Provinci Roller er tilpasset samtlige rullebøyler, men passer best til 18 og 25 centimeter store maleruller. Beholderen kan bruke flere ganger.

 

Se flere bilder
Posen rommer en stor malerull, og lukkes med en snor.

Foto:

Posen rommer en stor malerull, og lukkes med en snor.

For flere verktøy

 - Har du flere verktøy som skal pakkes vekk, er Zip Green et meget godt alternativ. Denne beholderen lagrer flere pensler sammen i vakuum, slik at malingen ikke tørker, sier Brekka.

 Penslene puttes i et stativ i beholderne, og når lokket stenges og luften pumpes ut, kan penslene stå der i flere uker uten at malingen tørker.

- Ta penslene som de er når du har brukt dem, og putt den i beholderen. Da er de akkurat like gode neste helg, sier Brekka.

Se flere bilder
I en Zip Green kan flere pensler oppbevares i vakuum lenge.

Foto:

I en Zip Green kan flere pensler oppbevares i vakuum lenge.

En god grunn

Penger brukt på gode oppbevaringsløsninger, er penger spart i nytt verktøy. Og dessuten er det morsommere å bruke en pensel med rent skaft, enn en pensel full av klissete, halvtørr maling.

- Disse spesialproduktene for oppbevaring er laget for en grunn. De gjør det mulig å oppbevare pensler og ruller uten at busten eller rullefibrene klemmes sammen eller malingen tørker, avslutter Jostein  Brekka.

 

Se flere bilder
I en Provnci holder malerullen seg i god form lenge.

Foto:

I en Provnci holder malerullen seg i god form lenge.

Mer informasjon:

 

Beckers

 

Jordan

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.