IFI logo
Se flere bilder
Drøm deg bort med tapet på soverommet

Foto: Borge

Drøm deg bort med tapet på soverommet

Med tapet på soverommet kan du skape den stemningen som får deg til å slappe av.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tapet gir dybde og liv til veggene, og det er ikke vanskelig å sette opp. På bare få timer kan du få et nytt rom med personlighet og den atmosfæren du ønsker. Enten du skal tapetsere én vegg eller fire – soverommet vil få en helt annen karakter når du er ferdig.

Se flere bilder
Blått tapet på soverommet

Foto: Storeys

DRØM: Tapet kommer i utallige farger og varianter, og det er enkelt å finne noe som matcher din personlighet. Her er Lino 379106 fra Eiffinger, som føres av Storeys.

Finn din favoritt

Det er ulikt hva som får oss til å slappe av. Og for å finne din favoritt blant alle tapetdesignene, og finne det tapetet som hjelper deg å koble av, er det lurt å starte med å finne ut hvilken stemning du ønsker å skape. Liker du det lunt og varmt, svalt og luftig eller mørkt og elegant? Noter ned stikkord, finn inspirasjon og lek deg gjerne med moodboard.

Se flere bilder
Mørkt tapet på soverommet

Foto: Borge

RO: Hva som får oss til å finne roen, varierer fra person til person. Derfor er det viktig å finne ut hvilken stemning som får deg til å roe ned. Tapetet fra Borge, Oriental Dreams 1904, gir en mørk, lun stemning.

Tenk på omgivelsene

Ta også hensyn til gulvet og eventuelt annet i rommet – husk at tapetet er en del av en større helhet som sammen skal skape en god atmosfære. Gulvet er en stor flate i rommet, og det er viktig vurdere tapetet mot gulvet før du bestemmer deg. Og når du har funnet ut hva du liker, er det lurt å spørre om hjelp i butikken. Så er det magefølelsen som avgjør!

LES OGSÅ: Venke Knutson: − Derfor har jeg tapet i alle rom

Se flere bilder
Blomstrete tapet på soverommet

Foto: Borge

HELHET: La fargene i tapetet bestemme farger på andre interiørdetaljer, som tepper, sengetepper, puter, nattbord, etc. Tapetet er New Dawn Rose fra kolleksjonen inBloom fra Borge.

Kombiner maling og tapet

Skal du kombinere maling med tapet, enten ved å male noen vegger eller ved å male lister, vinduer og dører, gjør du lurt i å starte med å finne drømmetapetet. Det er mye enklere å finne en farge som matcher tapetet, enn omvendt. Maling kan brekkes i nær sagt alle farger og nyanser, så du vil ikke ha noe problem med å finne en som passer.

Ta gjerne utgangspunkt i fargene som finnes i tapetet når du skal finne farger til både vegger, lister, teppe, sengeteppe, gardiner og annet i rommet. Det skaper en fin og harmonisk helhet.

Se flere bilder
Tapet og tekstiler på soverommet

Foto: Intag

STEMNING: Med luftig, sommerlig tapet, varmt teppe på gulvet, deilige tekstiler og fint avstemte farger kan du sove godt om natten. Her er tapet og tekstiler fra Sanderson sin kolleksjon Port Isaac, som føres av Intag.

Dette ble brukt

Hovedbilde/STEMNINGSSKAPER::

  • Gult tapet i front: Apelviken, Apelkvist 33017 – BORGE
  • Mønstret tapet soverom: Apelviken, Anemone 33002 – BORGE

DRØM::

  • Tapet: Eiffinger, Lino 379106 – STOREYS

RO: :

  • Tapet: Oriental Dreams 1904 – BORGE

HELHET::

  • Tapet: inBloom, New Dawn Rose – BORGE

STEMNING: :

  • Tapet: Sanderson, Port Isaac – INTAG
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.