IFI logo
Se flere bilder
Tapetser veggen din med Van Gogh

Foto: Borge

Tapetser veggen din med Van Gogh

Det høres kanskje råflott ut å skulle pusse opp stuen med kunst fra Van Gogh, men nå det er fullt mulig. For flere av kunstnerens motiv er gjenskapt som tapet.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vincent Van Gogh (1853-1890) er en av Nederlands største kunstnere. Han var selvlært og aktiv som maler i bare ti år, men han satte likevel et skikkelig spor etter seg. Hans motiver, friske farger og levende penselstrøk har fortsatt å fascinere. Fra 1880 til han døde i 1890 hadde han en enorm produksjon, og etterlot seg 850 malerier og 1300 tegninger samt akvareller, skisser og litografier.

Van Goghs malerier er i dag blant de mest ettertraktede, og de som har oppnådd de høysete prisene i verden.

Se flere bilder
Tapetser veggen din med Van Gogh

Foto: Borge


Van Gogh for alle

Nå er Van Goghs motiv og farger tilgjengelig for alle, som tapet og store veggbilder. Dette skjer gjennom et samarbeid mellom den nederlandske tapetprodusenten BN Walls og Van Gogh Museum i Amsterdam. Her hjemme føres tapetene av tapetleverandøren Borge.

I tapetkolleksjonen finner vi flere av Van Goghs kjente motiv, blant annet solsikkene. Van Goghs fasinasjon for japansk kunst vises også i motivene. Han sa selv at den gjorde ham lykkeligere, ga livet mer innhold og endret hans perspektiv på verden.  

Se flere bilder
Van Gogh solsikker på tapet

Foto: Borge

SOLSIKKER: Nå kan du få Van Goghs kjente solsikker direkte på veggen hjemme.


Se flere bilder
Japanskinspirert tapet

Foto: Borge

MANDELTRE: Van Goghs fasinasjon for japansk postkort-kunst gjenspeiler seg i mange av hans bilder. Slik som motivet av blomstrende mandeltre.

Passer i alle rom

Disse tapetene er flotte i en stue. Ønsker du et motiv som fondvegg, kan du kombinere det med et umønstret tapet med samme penselstrøk. Det gir en flott helhet, sier Cecilie Dahm Rise hos Borge.

Hvis du går for en fondvegg, så anbefaler hun å tenke gjennom hva du vil med tapetet før du velger hvilken vegg som skal få dekor. Skal fondveggen være noe å se på fra sofaen, eller skal den være et blikkfang og gi wow-effekt når du kommer inn i stuen?

Hvis stuen ikke er stedet, så vil disse tapetene også være flotte i rom vi oppholder oss mindre i, for eksempel i en gang eller på et toalett.

Se flere bilder
Van Gogh tapet

Foto: Borge

PANEL: Det blomstrende mandeltreet er overført både til tapet på rull og digitalt veggbilde. Penselstrøkene er så levende at du må bort å kjenne om malingen er tørr.


Se flere bilder
Vasemotiv Van Gogh tapet

Foto: Borge

WOW: Med vasemotivet transformert til tapet, blir det et skikkelig wow-tapet som kan brukes både i stue og gang. Eller hvorfor ikke pimpe opp gjestetoalettet?

Unik veggdekor

Motivene leveres både som tapet på rull og som store veggbilder. Bildene er tre og fire meter brede med høyde 2,80 meter. Kunstnerens signatur finnes også i bildene, og penselstrøkene er gjenskapt like levende som i de ekte bildene.

Se flere bilder
Van Gogh signatur i tapet

Foto: Borge

PENSELSTRØK: Moderne trykketeknikk gjør det mulig å gjenskape kunstnerens penselstrøk. Du både ser og kjenner strukturen i strøkene. Van Goghs signatur får du også med.


Se flere bilder
Van Gogh tapet på soverom

Foto: Borge

SYMBOLSK: Van Gogh så på de blomstrende grenene som symbol på ungt liv, og ga bildet til sin bror og svigerinne da deres sønn ble født. Han mente det ville passe godt på deres soverom.


Se flere bilder
Van Gogh tapet Borge

Foto: Borge

KREATIV: Van Goghs motiv og farger kan også gi nytt liv til møbler. Her er tapet med kvister av blomstrende plommetre brukt til å transformere et skjermbrett til et friskt hodegjerde.


Se flere bilder
Blått Van Gogh tapet

Foto: Borge

BLÅTT LANDSKAP: Van Gogh malte «Landscape with houses» i Auvres-sur-Oise i mai 1890 vel en måned før han døde. Her er det gjenskapt som hollandske flismønster og tar landlig sommerstemning inn i kjøkkenet.


Se flere bilder
Tapet i flere farger

Foto: Borge

FLERE FARGER: Dersom du synes originalfargene er litt for friske hjemme hos deg, men liker motivene og penselstrøkene så er alle motivene også gjenskapt i andre farger.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.