IFI logo
Se flere bilder
Hyggelig med blomstertapet på soverommet

Foto: Intag

Hyggelig med blomstertapet på soverommet

En svak eim av blomster er spennende, duft som skaper følelser og påkaller minner. Med tapet på veggene kan du skape stemningen på soverommet. Her har vi tatt fram noen tapet som gir et hint av blomsterduft.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et tapet med svakt blomstermønster gir rommet en behagelig karakter. Mønsteret gir liv og bevegelse til veggen, uten at det blir masete og påtrengende. Går du for et tapet med lys bunn og blomsetermotiv i duse farger, blir det som en mild bris smyger gjennom rommet.

LES OGSÅ: Blomstertrenden har kommet hjem

Se flere bilder
Blomstertapet på soverommet

Foto: Tapethuset

MYKNER: Et tapet med abstrakte blomsterranker er en myk kontrast til det røffe gulvet. Tapet: Anthology fra Tapethuset.

Tapet skaper stil og stemning

Med et svakt mønster kan du på en diskret måte slå an en stemning og stil. Et tapet er en god start for å skape stilen. Når tapet, gulv og andre elementer i rommet spiller på lag får du en fin harmoni og helhet. Tenk gjennom hvilken atmosfære du vil ha i rommet.

LES OGSÅ: La stemningen styre fargevalget

Mer enn romantisk

Det er en utbredt misforståelse at blomstertapet er feminint og romantisk. Tenk på samme måte som med klær; en blondebluse blir lekker til dongeri og svart skinn. En blomstertapet kan være kjempespennende som ramme rund et rustikt og maskulint interiør.

Se flere bilder
Maskulint blomstertapet på soverommet

Foto: Borge

MASKULINT: Den brunbeisede sengegavlen og innslag av mørk grått og blått gir rommet et rustikt og maskulint preg. Tapetet er fra Borge, kolleksjon Kalkmix.

Liv med ornamenter

Stiliserte blomster i form av ornamenter ble veldig populært da vi begynte å innrede rommene våre hvite. Hvitt mønster på hvit bunn i ulik glans, ga liv til hvite vegger. Dette er like aktuelt i dag, og det kommer stadig nye ornamentvarianter.

Se flere bilder
Blomstertapet ornamenter

Foto: Fantasi Interiør

ORNAMENTER: Vi nordmenn er spesielt svake for helt lyst mønster på lys bunn. Tapetet Serendipity er fra Fantasi Interiør.

Gode minner

Tapet er mer enn farge og mønster. Her er det mulighet til å spille på følelser og fremkalle minner. Kanskje har du en hyggelig opplevelse som dukker opp i minnet av et tapet.

Favorittblomsten

Er du redd for å velge et mønster du blir lei? Da kan det være en ide å satse på en favorittblomst.  Du har sikkert en blomst som du stadig vender tilbake til. Den kommer du garantert til å trives med på veggen også.

Se flere bilder
Iris-tapet på soverommet

Foto: Fantasi Interiør

FAVORITT: Iris er en vakker blomst. Dersom det er en av dine favoritter bør du sjekke dette tapetet Iris Whisper fra Fantasi Interiør.

Tekstil overflate

Tapet handler også om tekstur, det vil si du får en veggflate som ikke er helt glatt. Nå er det spesielt populært med tapet ser ut som tekstil, og vevstrukturen er med å gi veggflaten en ekstra touch av liv og stil.

Se flere bilder
Tekstiltapet

Foto: Storeys

TEKSTIL LOOK: Det har blitt svært populært med tapet som ser ut som tekstil. Dette er fra Storeys og heter Hidden Garden.

Kjør på med fire vegger

Liker du tanken på et dust blomstertapet på soverommet? Da anbefaler vi at du kjører på og henger tapet på alle fire veggene. En vegg er også ok, men helheten blir hakket bedre med tapet rund baut. De duse mønstrene blir ikke masete, vi garanterer!

Se flere bilder
Lys mønstret tapet på soverom

Foto: Storeys

DISKRET: Her ligger mønsteret som en svak bakgrunn, mens andre element brukes for å løfte og forsterke den feminine lette undertonen. Tapet fra Eijffinger, føres av Storeys.

Se flere bilder
Rosa tapet på soverommet

Foto: Borge

FEMININT: Rosemønster og rosa farger, ja, da blir det feminint og søtt. Tapetet er fra Kallkmix-kolleksjonen fra Borge.

Se flere bilder
Morris tapet soverom

Foto: Intag

MORRIS: I kolleksjonene fra William Morris er det mye historie. Og fugler og harepuser blant blomstene kan sikkert vekke mange hyggelige minner. Morris North føres av Intag.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.