IFI logo
Se flere bilder
Tendenser 2018/2019: Farger for deg som trives i lune og varme omgivelser

Foto: Chera Westman/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Mari Rosenberg, Beckers, Borge, Green Apple, Pure&Original, Storeys, Tapethuset

Tendenser 2018/2019: Farger for deg som trives i lune og varme omgivelser

Er du typen som trives i lune litt uformelle omgivelser, da er du kanskje en høst-type og kan finne mye inspirasjon i høstnaturen.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Naturen er en super inspirasjonskilde når vi skal forske i hva som er «min» stil og finne «mine» farger. Farger og stemninger skifter gjennom årstidene, og naturen er som stemningskart vi kan boltre oss i.

På samme måte som vi har våre klare preferanser når det gjelder klær og hår, finnes det også en interiørstil som er «helt deg». Utfordringen er bare å finne ut av det, og bli trygg på hva det er. Da kan naturen være stedet å starte, for ofte stemmer det med din «indre natur». Den beste måten å finne ut av det på er å se og kjenne med åpent sinn, og bruke magefølelsen som sjekkpunkt.

IFIs Trendforum har latt seg inspirere av naturen, og har satt sammen aktuelle farger, mønster og materialer etter årstidspersonligheter.  Her er et utvalg inspirert av høsten.

Se flere bilder
Naturinspirasjon

Foto: Bjørg Owren/Ifi.no

NATUR: Høsten byr på flotte farger og stemninger på fjellet, i skogen eller ved sjøen. La deg inspirere av t stedet som gir deg hvile og ro.

Se flere bilder
Leopard

Foto: Borge

LEOPARD: Liker du eksotiske dyr kan dette tapetet fra Cole & Son/Borge gjøre susen. Hva med noen høstglødende leopardene på soverommet?

Sett ord på høsten

Høsten kjennetegnes ved varme farger, det er frodig, modent og mangfoldig. Det hviler en spesiell ro og tyngde over landskapet, men naturen har på ingen måte gått i dvale. Det er fortsatt noe lekent og friskt.

Slik kan vi filosofere over naturen og lete fram særpreg. Ordene vi bruker kan lett overføres til interiør, og være til hjelp når vi skal finne farger, former, materialer, mønster og tekstur. Bruk stikkordene som en guide og veiviser, og husk at det er helheten som teller.

Se flere bilder
Humor

Foto: Storeys

HUMOR: Ikke gå av veien for å gjøre noe utradisjonelt. Tapetet Four Seasons fra Storeys har fargene og vil bringe humør inn i entreen.

Se flere bilder
Luft

Foto: Beckers

LUFT: Innslag av blått og blankt bringer litt kjølig luft inn i høstpaletten. Veggfargen er Stålblå fra Beckers.

Skap stemningen

For mange handler avslappning og det å finne ro om å krype opp i sofaen, fyre på peisen, nyte noe varmt å drikke godt inntullet i et pledd. Det blir liksom ikke varmt nok.

For å skape den tette lune atmosfæren er dype varme farger tingen. Akkompagnert av mørkt tre, mengder av myke tekstiler og taktile flater er man på vei til mål. Men for at det ikke skal bli «too much», må det luftes litt med noen kjølige innslag som for eksempel kjølige farger, blanke og harde materialer. De gylne høstfargene gløder best på en klar høstdag med frisk blå himmel!

Se flere bilder
Vær vågal

Foto: Chera Westman/ifi.no

VÆR VÅGAL: Husk at det som ser for mye ut på en prøve kan bli akkurat passe når du får det inn i et rom.

Aktuelle farger og materialer

Se flere bilder
Frodig

Foto: Chera Westman/ifi.no

FRODIG: Et rødt rom kan bli en frodig oase med myk velur omkranset av mattmalte vegger. Dette er fra trendutstillingen på Oslo Design Fair.

Rødt er selvskreven, og på full fart tilbake som interiørfarge. Her er et bredt spekter og masse nyanser fra brent orange til dyp burgunder. Brunt og gult er også i frammarsj og lett å finne på tekstiler, fargekart, tepper og tapet. I denne paletten handler det om å slippe de varme fargene løs og bruke blått for å få «luft» og grønt for å skape ro.

Pøs på med myke tekstiler. Kombiner ulike materialer, og la lett og luftig være kontrast mot tungt og tett. Synlig trestruktur, taktile flater og «lag på lag» er også å med på å skape høststemningen. Alt må ikke «stemme og matche», resultatet blir mer personlig når det er litt lekent og «uperfekt».

Se flere bilder
Tekstiler

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

TEKSTILER: Rikelig med tekstiler i ulike kvaliteter og fargenyanser, ensfarget og mønstret gjør det lunt. Disse er fra INTAG.

Paletten

Leken harmoni (1)

Rødt er en farge på full fart tilbake som interiørfarge. Alt fra brent oransje til dyp burgunder er aktuelle i både i interiør og mote. Brunt og gult er også i frammarsj. I denne paletten er det bare å slippe dem løs og heller bruke blått og grønt for å roe helheten.

 

IFIs Trendpanel
  • Ledes av ifi.no, med kreativ leder Bjørg Owren i spissen.
  • Består av innkjøpere, produkt- og markedsansvarlige fra sentrale leverandører til det norske markedet.
  • Samles til årlig workshop for å diskutere hva som rører seg i norsk interiørmote og hva som vil prege det moderne interiøret framover. Fjorårets workshop fant sted i oktober.

Slik har trendpanelet kommet frem til palettene:

Utgangspunktet for IFIs Trendforum er at ulike personligheter har ulike preferanser for stil og farge og dermed ulikt utgangspunkt for hva en vil trives med. Vi kan grovt sett deles i fire grupper som et år med sine fire årstider. Vår, sommer, høst og vinter gir tydelige karakterer. Det var ikke mange stikkordene som skulle til før det ble tegnet tydelige personligheter, og til hver type ble det valgt farger og materialer med egenskaper som harmonerte. Dette er ikke ment som noen fasit for «riktig og galt», men som inspirasjon og et startpunkt for jakten på egen stil. 

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.