IFI logo
Se flere bilder
Betatt av matt utendørs

Foto: Scanox

Betatt av matt utendørs

Vi har blitt vant til å kunne velge glansgrader ved maling innendørs. Nå har valgmulighetene blitt større også utendørs, og det kommer stadig nye, matte behandlinger. Scanox har nylig lansert både en matt beis og en matt maling, som glir rett inn i denne matte trenden.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange moderne hytteeiere ønsker att hytten skal se gammel, men velstelt ut. Det mener Scanox, som har opplevd en storetterspørsel etter en matt beis som får huset til å se rustikt, urnoskt og værblåst ut – samtidig som det er velstelt og delikat, uten at det må gjenbehandles flere ganger årlig.

Dette er bakgrunnen til at malingprodusenten gikk inn i det omfattende arbeidet med å ta frem en matt fasadebeis med lang varighet.

– Med en matt behandling blir arkitekturen tøffere. Fasaden ser jevnere ut, og får ingen glansforskjeller. Utskjæringer og andre detaljer kommer enda bedre frem, forteller Birgitte Finckenhagen, markedsdirektør i Scanox.

Matt og transparent

Nyheten Tyrilin Matt Beis kan brekkes i mørke og lyse brune toner, samt mørke og lyse gråtoner, og lanseres sammen med 15 tidsriktige farger i denne fargeskalaen – inspirert av naturens egne farger.

– Spesielt gråfargene er etterspurt, siden det er de som gir det værbitte utseendet mange er etter. Med vanntynnede beiser er spesielt lyse gråfarger vanskelig å få frem, men vi har jobbet mye med det og har nå et bredt fargespekter innenfor grått. Brune beiser har aldri vært et problem, sier hun.

Beisen er vanntynnet og basert på alkyder, forsterket med akryl og tørker raskere enn tradisjonell oljebeis. Den trenger ingen grunning og har samme vedlikeholdsintervall som produsentens øvrige beiser: 3-5 år.

Se flere bilder
Tyrilin Matt Beis

Foto:

Tyrilin Matt Beis

Matt og dekkende

Inspirert av den matte beisen, utviklet selskapet også en matt dekkende behandling for kledning. Butinox Futura Soft Look har helmatt glans (03), og kan brukes på nytt grunnet, tidligere beiset, dekkbeiset eller malt treverk, og på trykkimpregnert, grunnet tre. Produsenten gir en skriftlig garanti på 12 års holdbarhet for farge og glans. Malingen er lett å stryke ut og derfor er det viktig å påføre fyldig for å oppnå tilstrekkelig filmtykkelse.

– Interiørtrendene går ut, og folk er blitt vant til å kunne velge glansgrader inne. Det vil de også gjøre utendørs, sier Finckenhagen.

Se flere bilder
Butinox Futura Soft Look

Foto:

Butinox Futura Soft Look

Ingen glansskjolder

Ved utviklingen har de vært opptatt av at malingen ikke skal ha et større skittopptak, stå godt imot svertesopp og holde lenge uten å får glansskjolder ved riping og børsting.

Malingen finnes i Helhvit samt i A-, B- og C-baser.  C-basene, som gir de mørke fargene, fargebrekkes etter egne resepter, og i et begrenset, kvalitetssikret fargeutvalg.

– Fargekartet inneholder ti forslag til gode farger, men mange fler er tilgjengelig. Brekksystemet vil si fra hvis det ikke vil fungere i alt slags lys, sier Birgitte Finckenhagen.

Mer informasjon

www.scanox.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.