IFI logo
Se flere bilder
Hvitt hus uten solbriller

Foto: Butinox Futura

Hvitt hus uten solbriller

Hvite hus er lekkert og klassisk, ingen tvil om det. Men om sommeren kan solens refleksjon på de hvite flatene bli ganske så blendende. Velger du en helt matt maling som ikke reflekterer lyset, trenger du ikke mørke briller for å nyte solveggen.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan føles ubehagelig å se på en hvit vegg i solsteken; blir lyset for skarpt vil vi automatisk myse. For en kort periode går det antakeligvis greit, men skal du nyte terrasselivet et par timer, er det ikke ideelt å utsettes for det skarpe lyset.

Glans betegnes med glansgrader mellom null og hundre – jo høyere glans, jo høyere tall.  Og desto høyere glans malingen har, desto mer lys vil reflekteres. Velger du derfor en helt matt maling på husveggen, vil gjenskinnet reduseres betraktelig, og flaten vil oppleves roligere.

Like matt som interiørmalinger

- Har du et hvitmalt hus, er risikoen stor for at du blir blendet av gjenskinnet fra husveggen når du sitter ute på terrassen i sterkt solskinn. Med helmatt eksteriørmaling er det faktisk mulig å kose seg med en bok i solveggen uten solrefleksjon på grunn av høy glans, sier Anders Hvinden hos Butinox Futura.

Malingprodusenten har utendørsmaling helt ned i glansgrad 3 i sitt sortiment, hvilket tilsvarer omtrent samme glansnivå som de matteste interiørmalingene. Butinox Futura Soft Look er basert på bindemidler og pigmenter som gir meget god værbestandighet, og produsenten opererer med 12 års garanti på farge og glans. 

Betegnelser på glans

Høyglans: >80
Blank: 60-80
Halvblank: 35-60
Silkematt: 10-35
Matt: <10

Mer informasjon

www.butinoxfutura.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.