IFI logo
Se flere bilder
Vinyl - en gulvvinner!

Foto: Produsentene/ifi.no

Vinyl - en gulvvinner!

Et godt gulv er gull verdt. Vinyl er en gulvvinner som mange glemmer i jakten på noe godt å gå på.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I gamle dager forbandt man ofte vinyl med store, tunge ruller og offentlige bygg, men det var før det. I dag finnes det hundrevis av varianter - pene, moderne og nøytrale gulv som passer de fleste.

Fordelene er mange; vinyl er slitesterkt, lett å holde rent, har gode garantier og finnes i mange prisklasser og varianter som passer både på kjøkken, stue, soverom, barnerom og allrom. Og sist, men ikke minst - dagens gulv er mer miljøvennlige enn tidligere og kan legges av både nybegynnere og erfarne oppussere.

Innovativ vinyl

Vinylutvalget er stort. Mellom de mange nyhetene finnes både naturtro mønster, ruter og fargesterke designgulv.

Tarketts vinylkolleksjon 2011 inneholder f.eks. 37 nyheter i vinylseriene Tarkett Extra, Texstyle og Comfort. Designerne er inspirert av dagens trender og har skapt mange nye mønster og overflater. Et eksempel er Nordic Plank i Tarkett Extra-kolleksjonen og Oak White i Comfort-serien, som har både friske, hvitlaserte stavmønster og plankemønster. Grått, metallfarger og stenmønster er andre moderne farger og mønster som kundene kan velge mellom i den omfattende vinylkolleksjonen.Totalt finnes det 90 ulike varianter vinylgulv i kolleksjonen, hvorav 10 stykker inngår i den praktiske Floor in Box-serien som kunden lett kan legge selv.

Røft og rutete

En moderne nyhet fra Forbo er Nye Novilon, som er et mykt, moderne og prisgunstig vinylgulv. Det er både er enkelt å legge og lettstelt. Den nye kolleksjonen inneholder gulv i hele 36 forskjellige mønster, fra naturlig tre- og steinmøster til klassiske svart- og hvitrutete gulv. Gulvet har en bakside i skum som gjør det varmt og behagelig. Det er finnes i bredder på 2, 3 og 4 meter.

Naturtro og selvklebende

En annen vinylkolleksjon, som passer med dagens naturtro trender, er Senso Rustic fra Gerflor.  Serien inneholder innovative, trendy og ekstremt realistiske plankemønster. Her kan man finne noe som passer den enkelte smak, og som vil gi gulvet et nytt liv. Senso Rustic er like fint å se på som det er komfortabelt å gå på. Gulvet har en naturlig utstråling og et varmt utseende. Det er også selvklebende og lett å legge.

Fakta om vinyl

Vinylgulv er så mangfoldige og lettstelte at de passer i mange av husets rom. Vinyl er et plastmateriale, PVC, som produseres i alle mulige mønstre og farger. Salt utgjør nesten 60 prosent av materialet, i tillegg til fyllmidlene mineraler, mykgjørere og pigmenter.

Velger du vinyl, får du et gulv som tåler mye slitasje og er lett å rengjøre.

Du får vinylgulv i mange kvaliteter på rull, i staver eller fliser. Mange kvaliteter er behagelige å gå på. Vinyl kan imitere både tre, stein og fliser, og stadig oftere kommer det overflater som ikke spiller på noe annet enn materialets muligheter: du får belegg med striper, ruter og bobler. Noen overflater er glatte, noen matte, noen har tydelige mønstre.

Vinylbeleggene deles inn i ulike hovedkategorier, hvor grensene ikke alltid er helt skarpe: "putevinyl" (cushion vinyl), homogen vinyl, heterogen designvinyl og baderomsvinyl. Spør i butikken om du lurer på hva som passer dine behov.

Mer informasjon

www.gerflor.no

www.forbo-flooring.no

www.tarkett.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.