IFI logo
Se flere bilder
Vindusvask i minusgrader

Foto: Trine Midtsem/ifi.no

Vindusvask i minusgrader

Januarsolen har festet grepet og vi ser at vinduene trenger vask. Ute er det 10 kuldegrader. – Ikke noe problem. Sprit vil gjøre vasken til en lek, sier Trine Bråthen hos Kemetyl.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meteorologene melder om kalde dager med lavthengende sol. Vinduer landet rundt lyses opp og sannheten kommer frem. Det blir tydelig at noen må ut og vaske vinduer. Det er to ting å gjøre: Enten lukke øynene og utsette jobben til en varm soldag, eller måke seg frem til stuevinduet og ta sats med såpe og vann.

– Nei, du må ikke vaske vinduer med vann om vinteren. Nå er det spritbaserte produkter som gjelder. Bruk ublandet spylervæske, rødsprit på sprayflaske eller Blårens, sier Trine Bråthen, kategorisjef for Home and Garden-produktene til Kemetyl. 

Se flere bilder
behov for vask

Foto: Robert Walmann/ifi.no

UVÆR: Vinduene skal tåle mye juling i løpet av høsten og vinteren. Resultatet ser vi når januarværet banker på rutene. En runde vindusvask må til. − Vask med sprit, sier ekspertene.

Varmt vann tar det verste

 – Bruk en sprayflaske, og fyll på med rødsprit eller Blårens. Spray på vinduet og tørk av med en glassklut og nal. Helt vanlig ublandet spylervæske er også perfekt å bruke på de kaldeste dagene, sier hun, og legger til at spylervæske erstatter vannet i bøtten.    

– Spray er perfekt på vinduer som ikke er fullstendig nedgriset. Jeg anbefaler Plumbo Rengjøring Universal Pluss. Den er det mye sprit i, sier Inger Løvaas, markedskoordinator hos Krefting & Co.

Hun mener kravet om spritbaserte vaskeprodukter kan fravikes dersom vinduet er veldig møkkete. 

Se flere bilder
spylervæske

Foto: Kemetyl

BILTILBEHØR: Ferdigblandet spylevæske for bilen du kan bruke til vindusvask på huset også.

– Da kan du bruke veldig varmt vann. Vær rask og vask en liten flate av gangen, slik at vannet ikke fryser. Tørk umiddelbart over med en mikrofiberklut. Får du skjolder og merker, kan sprayen fra Plumbo brukes etterpå for å få vinduet til å skinne. Men husk å bruke en mikrofiberklut for glass. De loer ikke, sier hun.

Da er det bare å finne frem pågangsmot og ullstrømper, så kan vi leke «Vaskepott» i vinterkulda. 

Se flere bilder
I STORM OG STILLE: Norske hus har mange rom. Det betyr også mange glassflater. Det kan virke uoverkommelig å holde fortet rent, men med riktig utstyr går det som regel bra.

Foto: Trine Midtsem/ifi.no

I STORM OG STILLE: Norske hus har mange rom. Det betyr også mange glassflater. Det kan virke uoverkommelig å holde fortet rent, men med riktig utstyr går det som regel bra.

Du trenger:
  • Vindusspylervæske, rødsprit, Blårens eller Plumbo Rengjøring Universal Pluss
  • Gummihansker, eventuelt med tynne fleecehansker under
  • 2 glasskluter
  • Nal, for eksempel Jordans smarte vindussett, med forvasker og nal i ett 
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.