IFI logo
Se flere bilder
Vårsol gir tid for terrassesjekk

Foto: Nordsjö

Vårsol gir tid for terrassesjekk

Er det ikke herlig å kjenne vårens første varme solstråler og vite at nå starter utendørssesongen igjen? Å ta en sjekk av terrassegulvet er en viktig start på malingssesongen.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se flere bilder
transparent behandling

Foto: Nordsjö

FARGEVALG: Husk at olje og pigmentert beis er gjennomsiktig/transparent så derfor vil underlagets farge påvirke den endelige fargen til slutt. Prøv deg gjerne frem på en løs plankebit for å se hvordan fargen blir i ditt tilfelle.

Etter en lang og mørk vinter gleder vi oss over vårens første solstråler. Da kan vi endelig kose oss på uteplassen og i hagen igjen. Før vi slår oss til ro i en lun krok, er det lurt å klargjøre uterommet for den nye sesongen. Ta en årlig terrassesjekk!

Sol, regn og snø er tøffe motstandere for treverket, og om man sørger for å ha den rette beskyttelsen forlenger man livslengden på treet i mange år. Derfor er det viktig å regelmessig behandle gulvet med beis eller olje. For å få ekstra lang holdbarhet er en pigmentert behandling å foretrekke.  

Se flere bilder
vårstell, terrasse

Foto: Nordsjö

VÅRSTELL: Etter en lang og mørk vinter er det mange som ser frem imot vårens første solstråler og å starte arbeide med hus og hage igjen. Å klargjøre uterommet pleier å være startskuddet for utesesongen, og den årlige terrassesjekken.


Slik behandler du terrassen din:

1. TILFØR FUKT

En grundig rens i forkant gjør at beisen fester seg godt til treverket. Fukt flaten med vann før påføring av rensemiddel for å unngå at det tørker fort i direkte sollys. Ved nytt treverk er lett sliping tilstrekkelig, gå deretter til punkt 3.

2. RENS

Påfør rensemidlet, og la det virke i cirka 10 minutter. Husk å bruke gummihansker og vernebriller. Beskytt metall, glass og andre malte flater. Skrubb med en børste, skyll grundig med vann og la det tørke. Ikke bruk høytrykkspyler, da trykket kan flise opp treverket.

3. LA TØRKE

Når fuktighetsinnholdet i treverket er under 16 prosent kan du påføre beisen. Mål gjerne med en fuktmåler. På trykkimpregnert treverk vil dette gi en indikasjon på om treverket er tørt nok. Saltene i impregneringen kan dog forstyrre målingene, så ta ikke målingen for å være hele sannheten. Bruk sunn fornuft og tenk på at treverket må være godt opptørket for du beiser.

4. PÅFØRING

Som sluttbehandling påfører du 1-2 strøk terrassebeis. Beisen skal trekke inn i treverket, så tørk bort overskytende beis etter 10 minutter (det skal ikke ligge igjen en «film» på overflaten). Forviss deg om at det ikke ventes regn eller dugg de nærmeste seks timene.

5. NYT VÅRSOLEN

Når det er tørt så er terrassen klar for bruk i både sommervær og regnvær i flere år!

Se flere bilder
forarbeid

Foto: Nordsjö

GJØR DET ORDENTLIG: Gi treverket et godt forarbeide og et par strøk beskyttende beis, så vil det holde seg fint i mange år, tross sommerens sterke solstråler, høstens regn og fukt og vinterens snødekke.

Se flere bilder
Beis beskytter

Foto: Nordsjö

BESKYTTELSE: Med Nordsjö Tinova UV Super Terrace trenger godt inn i underlaget og motvirker fukt og sprekkdannelser. Dessuten beskytter produktet godt mot solens UV-stråler og kan blandes i en mengde ulike farger, uten å skjule treets fine struktur.


Mer informasjon
Les mer
Fakta – Nordsjö Tinova UV Super Terrace:
  • Trenger godt inn i treverket og motvirker fukt og sprekkdannelser
  • Beskytter i opptil 4 år, avhengig av hvor værutsatt det er
  • Kan blandes i mange farger
  • Hurtigtørkende
  • UV-beskyttelse
  • Fargestabil
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.