IFI logo
Se flere bilder
Trendy med treflis

Foto:

Trendy med treflis

Fliser som er så naturtro etterligninger av parkett og tregulv, at du må ta på dem for å bli sikker på om det er ekte eller imitasjon. Dette er flistrenden som har tatt av i år.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Keramiske fliser skal gjerne se ut som noe helt annet enn de er – nemlig presset, brent og glasert leire. Imitasjoner av ulike naturmaterialer som tre og stein, står høyt i kurs. Og etterligningene er svært så naturtro.

– For noen år siden kom de aller første flisene med tremønstre. Nå er treimitasjonene meget forseggjorte, og til forveksling like ekte tre, sier Patrik Bjørklund, butikksjef hos Höganäs i Oslo.

– Dette er en trend som helt klart har tatt av nå. Og utviklingen vil bare fortsette – det kommer til å bli enda mer trefliser fremover, sier han.

Treflisene finnes i ulike varianter, utseende varierer fra helt pene parketter til rustikke og røffe landgulv.  

Betong og tegl

Også hos flisleverandøren Golvabia, er imitasjoner av tre og stein en slager. Og etterligningene stopper ikke der; flislagte gulv som ser ut som rå, støpt betong er også meget populært.

– Dette er fliser som gir en lun og varm atmosfære. Med naturtro betongfliser får du kombinasjonen av mykhet og eleganse og de passer i både et landlig og et industrielt interiør, sier markedsansvarlig Victoria Davidsson i Golvabia.

Etter tre, betong og stein seiler et nytt materiale opp som folkets favoritt: 

– Teglimitasjoner er det neste som kommer. Tegl er den store trenden som er på vei å slå an, sier Patrik Björklund.

Teglflisene lages med store variasjoner i mønsterbilden. Det gjør resultatet livfullt, og to fliser ved siden av hverandre vil aldri se like ut. Med de mer rustikke variantene, vil veggen eller gulvet se ut som om den var hundre år gammel, og ikke splitter ny. 

Se flere bilder
Keramisk flis kan lages som svært naturtro etterligninger - her av rustikk tegl.

Foto:

Keramisk flis kan lages som svært naturtro etterligninger - her av rustikk tegl.

Til flere rom

Flisenes evne til å lage gode miljøer, blir stadig viktigere nå som fliser brukes på gulv og vegger over hele huset – og ikke kun på badet.

– Vi selger fliser også til kjøkken, gang og stue – ja, noen vil faktisk ha fliser til hele huset og til uteplassen også. Alle våre fliser er frostsikre, sier Patrik Björklund.

Se flere bilder
Fliser med betonglook kan brukes i alle husets rom.

Foto:

Fliser med betonglook kan brukes i alle husets rom.

Grått er favoritten

At norske hus og interiører går i grått er ingen nyhet. Den grå vinden har feid over landet en god stund, og også på baderommet er grått favorittfargen fremfor alle. De grå flisene lages i parkettstil, men kanskje enda mer vanlig er de med stein- eller betonglook.

– Keramisk flis etterligner i større grad andre materialer, slik som betong, parkett og teglstein. Men med keramisk flis har vi en total kontroll på farger, egenskaper, at de tåler slitasjen og hvor de kan brukes. Dessuten er de tilnærmet vedlikeholdsfrie, avslutter Patrik Björklund.  

Se flere bilder
Ulike grå, steinlignende, fliser fra samme serie kan kombineres på både gulv og vegg.

Foto:

Ulike grå, steinlignende, fliser fra samme serie kan kombineres på både gulv og vegg.

Mer informasjon:

Golvabia

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.