IFI logo
Se flere bilder
Slik vil vi ha det på badet

Foto: Höganäs, Geberit, Tarkett, Forbo Flooring, Gerfloor,

Slik vil vi ha det på badet

Hvitt og grått er de absolutte bestselgerne på badet. Men «kjedelige» fargevalg gjør ikke rommene mindre spennende, for vi kompenserer med vakre overflater. Tekniske finesser har for lengst inntatt badet, og dingser som bedrer hygienen blir stadig mer populært.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Folk bruker godt tid på å planlegge badet. Det er jo en stor investering, og de aller fleste legger mye arbeid i å finne gjennomtenkte løsninger som de kan leve med i mange år, sier Patrik Björklund hos fliseleverandøren Höganäs, som daglig er i kontakt med folk som pusser opp badet.

- For mange er tiden på badet den eneste rolige stunden de har i et ellers hektisk liv. Derfor vektlegger man nok også at badet skal få en rolig stemning, gjerne med litt spa-følelse, slik at tiden på badet kan fungere som et lite kvarters terapi om morgenen, sier han videre.

Safe fargevalg

Ifølge Björklund er store fliser en viktig trend, men det er sjeldent man ser de sprekeste fargevalgene når badet skal pusses opp.

- Vi har jo også trender på badet, men jeg opplever ikke badet som like trendsensitivt som resten av huset. Det svinger i alle fall ikke like fort. De fleste ser fremover og ender opp med fliser i nøytrale farger. Hvitt og grått er helt klart bestselgerne våre. Når det er sagt er det jo trender når det kommer til overflatestruktur. Treimitasjoner har tatt helt av, samtidig som betonglooken fortsatt er aktuell. Om folk ønsker noe litt annet, er gjerne de mer rustikke, marokkanskinspirerte flisene populære.

Se flere bilder
Treimitasjoner finnes i alle varianter - her er en røffere type.

Foto:

Treimitasjoner finnes i alle varianter - her er en røffere type.

Hos Tarkett, som blant annet leverer baderomsvinyl, er tendensen den samme.

- Vi ser at mange velger rolige mønstre og farger til badene sine. Det går mye i lyse og grå toner, og folk velger jevnt over mye imitasjoner av stein/skifer/flis og plankemønstre. Men heldigvis ser vi også en viss bevegelser på variantene med farger, som for eksempel en av våre turkise varianter, som er en herlig, frisk farge å våkne til, sier Lill-Ann Mo hos Tarkett.

Dette er også en farge Björklund hos Höganäs trekker frem som unntaket blant det hvite og grå.

 - Til de som ønsker seg mer farger, går det gjerne i aquafarger som blått og turkis. Dette er jo viktige farger i trendbildet for det øvrige interiøret, men på badet tror jeg det kommer vel så mye av koblingen til vann, og at det er en logisk og ren farge på badet.

Så hva med beige, som vi har sett en stund?

- Beige varianter er også fortsatt aktuelt, men her er utrolig mange blitt redde for at rommet skal oppfattes gult, så det går mest i de kaldere beige-tonene, sier Björklund.

Se flere bilder
Hvis man først skal driste seg til litt farge, er gjerne vannfargene en gjenganger.

Foto:

Hvis man først skal driste seg til litt farge, er gjerne vannfargene en gjenganger.

Fokus på teknikk og hygiene

- Det er en hovedtrend at det kommer mer teknikk inn på badet. Det startet med downlights, og nå er folk også opptatt av løsninger som bedrer hygienen og forenkler renhold, sier Wenche Sydhagen hos Geberit, leverandør av sanitærutstyr.

 Sydhagen trekker frem løsninger som integrert luftavsug og dusjtoalett som eksempler på produkter med økende popularitet.

 - Integrert luktavsug i toalettskålen er en kjekk finesse som gir mulighet til alltid å ha et luktfritt bad. Det ødelegger jo litt på helhetsinntrykket av et lekkert bad om det lukter vondt, og har man vektlagt god kvalitet i resten av rommet, bør toalettet stå i stil med resten, sier Sydhagen.

- Berøringsfrie løsninger kommer det også stadig mer av – spesielt på betjeningspanelet for spyling av toalettet. Mange ønsker berøringsfritt av hygieneårsaker, avslutter hun.

Se flere bilder
Berøringsfritt betjeningspanel for spyling av toalettet selger mye.

Foto:

Berøringsfritt betjeningspanel for spyling av toalettet selger mye.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.