IFI logo
Se flere bilder
Ny teknologi inntar badet i 2015

Foto: Geberit

Ny teknologi inntar badet i 2015

Nordmenns planer for sitt neste bad består ikke lenger bare av pene fliser, ny innredning og et herlig badekar. Nye, tekniske finesser utgjør også en viktig del av ønskelisten.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Nordmenn er opptatt av nye og praktiske løsninger som gjør baderommet til et hygienisk og behagelig sted. Det stiller krav til at vi som leverandør utvikler funksjonelle løsninger som gjør det mest mulig behagelig å gå på toalettet, sier Wenche Sydhagen i Geberit.

Nye løsninger på ønskelisten

En undersøkelse av nordmens ønsker for sitt neste bad, utført av Geberit, viser at stadig flere av oss ønsker å ta teknologien i bruk når vi skal pusse opp badet. I hovedsak begrunnes dette med et foks på hygiene.

- Ny teknologi gjør det nå mulig å investere i luktavsug og berøringsfrie sensorer som bedrer hygienen i hjemmet, forklarer Sydhagen. 

Øverst på ønskelisten for det nye badet står fortsatt et lekkert design, i form av nye møbler og fliser, men så mye som 35 prosent sier at de kunne tenke seg et toalett som fjerner vondt lukt. Og 26 prosent vil ha sensorer som lar deg gå fra toalettet uten å trekke ned, eller vaskekar som slår seg på automatisk. 

Endelig store fliser i dusjen

Store fliser er viktig i trendbildet for hele huset. Men på badet har man tradisjonelt hatt problemer med de store formatene fordi de er vanskelig å legge med fall mot sluk, og resultatet har ofte blitt at man er låst til mosaikkfliser i dusjsonen. Dette har produsentene løst ved å utvikle sluk som festes på veggen.

- Med et tradisjonelt sluk på gulvet må man sikre fall fra alle fire kanter, men ved å sette sluket på veggen slipper man dette, og kan derfor tillate seg mye større fliser også inne i dusjen, sier Sydhagen. 

Se flere bilder
Med sluk på vegg har man større muligheter når det gjelder gulv.

Foto:

Med sluk på vegg har man større muligheter når det gjelder gulv.

Vekk med lukt og bakterier

Toalett med luktavsug er også en av nyvinningene som frister mange. 

 - Integrert luktavsug i toalettskålen er en kjekk finesse som gir mulighet til alltid å ha et luktfritt bad. Det ødelegger jo litt på helhetsinntrykket av et lekkert bad om det lukter vondt, og har man vektlagt god kvalitet i resten av rommet, bør toalettet stå i stil med resten, sier Sydhagen. 

Håndhygiene er også viktig for mange. Ifølge Geberits tall vasker 80 prosent av oss hendene etter hvert eneste toalettbesøk, men det er fortsatt 20 prosent som svarer at de ikke er helt konsekvente på håndvasken. For å hindre bakteriespredning er det uansett en fordel med så få kontaktflater som mulig, hvilket sannsynligvis er grunnen til at mange ser på de berøringsfrie alternativene.

- Berøringsfrie løsninger kommer det også stadig mer av – spesielt på betjeningspanelet for spyling av toalettet. Mange ønsker berøringsfritt av hygieneårsaker, sier Sydhagen.

Se flere bilder
Illustrasjon av hvordan luktavsuget fungerer.

Foto:

Illustrasjon av hvordan luktavsuget fungerer.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.