IFI logo
Se flere bilder
Nordsjø velger Brave Ground som årets farge 2021

Foto: Nordsjö

Nordsjø velger Brave Ground som årets farge 2021

Den brunaktige fargen Brave Ground er årets farge hos Nordsjö 2021. Det er en varm, naturlig og nøytral farge. Den er allsidig og varierer i uttrykk gjennom døgnet og etter hva den kombineres med.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fargevalget er basert på arbeidet til et globalt trendteam satt sammen av ledende designere fra hele verden.

Fargevalget begrunnes med at den den usikre tiden vi lever trenger vi trygghet og styrke. Fargene vi velger i hjemmene våre er viktig, og fargen Brave Ground tar oss tar oss tilbake til det naturlige og grunnleggende. Brave Ground er en farge som lar andre farger ta plass og skinne.

-Dette er en jordnær og mulighetenes farge, den vekker følelsen av balanse, stabilitet og har et potensiale som motiverer oss til å se fremover, forteller Heleen van Gent, som har ledet arbeidet, i en videokonferanse lanseringsdagen.

Se flere bilder
årets farge, brave ground

Foto: Nordsjö

BRAVE GROUND: Årets farge 2021 fra Nordsjö er en brunaktig farge som er en flott basisfarge, og kan trekkes i mange ulike reninger.

Farge som speiler nåtiden

Det er 18. året på rad at Nordsjö inviterer ledende designere fra hele verden til å utforske global design og livsstilstrender, og fanget nåtidens stemning i årets farge og fire inspirerende ColourFutures 2021-paletter.

-Årets farge og fargetrendene for 2021 speiler både den store forandringen vi har sett globalt dette året, og usikkerheten vi opplever rundt omkring oss. Samtidig ser vi at det ut av denne usikkerheten oppstår positive ting som solidaritet, generøsitet og et nytt fellesskap. Dette gjenspeiles i både årets farge og i de fire palettene som på ulike måter innbyr til mot og håp om fremtiden, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

Fire paletter


Expressive-paletten:

Sammen med årets farge ble det lansert fire paletter, alle med Brave Ground som basisfarge. Her føres fargen i veldig ulike retninger, og svarer på forskjellige ønsker og behov for farger. Palettene kan trekkes mot lyst eller mørkt, mere eller mindre farge.

 Fremtredende røde og rosa nyanser balansert med myke nøytrale - dette er farger som kan gi liv og vitalitet til våre hjem. Vi kan skape et individuelt utrykk som gir energi, overrasker og reflekterer hvem vi virkelig er.

Se flere bilder
expressive-paletten

Foto: Nordsjö

EXPRESSIVE COLOURS: En innbydende og feminin palett som bygger selvtillit og gir trygghet til å ta egne fargevalg, og stå for det. 

Trust-paletten:

Jordtoner fra hele verden. Disse forente nyanser avspeiler oss alle. Varme naturlige grå- og bruntoner, farger som kompletterer hverandre og oppmuntrer til fellesskap, samarbeide og gir hjemmet en følelse av harmoni.    

Se flere bilder
trust-paletten

Foto: Nordsjö

TRUST COLOURS: Et viktig signal fra trendpanelet er nødvendigheten av at vi møter framtiden i fellesskap. Fargene i denne paletten vil påvirke og styrke både mot og kommunikasjon.

Timeless-paletten:

Inspirerende nyanser av gult og oker, sammen med myke naturlige toner, kan hjelpe til å skape en bakgrunn som omfavner både gammalt og nytt. Stimulerende uten å være dominerende gir de positivitet og balanse til et rom.    

Se flere bilder
timeless-paletten

Foto: Nordsjö

TIMELESS COLOURS: Denne paletten henter inspirasjon i fortiden. Vi tar med oss det beste og lager en ny moderne vri som både ankrer oss viser retning framover.

Earth-paletten

Gjennom å gjenspeile tonene fra havet, himmelen og marken vi går på, kobles vi til den naturlige verden rundt oss. Det er enkelt å ta inn denne omverdenen inn i hjemmet med naturlige farger som fungerer naturlig sammen.    

Se flere bilder
Earth-paletten

Foto: Nordsjö

EARTH COLOURS: Hva kan vel være mer beroligende enn å sitte ved havet og se ut i intet. Med farger inspirert av hav, luft og himmel kan vi skape harmoniske og rolige interiør.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.