IFI logo

Grønn stue med Nordsjö Easy2Clean

Det er trendy med grønn stue, og selv med en haug grønne trendfarger å velge i er det mange som sliter med å finne sin perfekte grønnfarge. Her viser vi deg hvordan du går fram for å finne din egen grønnfarge, og noen gode triks for å få et gjennomført og fint resultat.

Anna Leikanger Voje

Anna Leikanger Voje
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En grønn stue kan være så mangt, helt fra de kaldeste, blågrønne tonene til de varme med mye gult i. Om du har lyst til å ha din helt egne grønnfarge i stuen, kan det virke vanskelig å vite hvordan du skal gå fram. I denne videoen ser du hvordan Colourtestere løser utfordringene med fargevalg, og hvor prosessen gikk derfra. Denne oppskriften kan brukes uansett hvilken grønntone du ønsker deg. 

Malingen som blir brukt i denne stuen er Nordsjö sin Easy2Clean. Den ble valgt etter ønsket om å ha en silkematt finish som tåler å bli vasket, uten at det blir blankt og skjoldete etter kluten. 

1. Bestill Colortestere

Det første du må gjøre er å teste ulike nyanser på veggen. Da ser du hvordan de oppfører seg med lyset og sammen med møblene og de andre fargene i rommet. Colourtestere bestiller du på Colourtester.no. De koster 29 kr og kommer med en liten rulle til å påføre med. Husk å legge på to strøk. 

Se flere bilder
oppstrøksprøver

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

OPPSTRØKSPRØVER: Når du skal finne farge er du nødt til å se hvordan de oppfører seg på din vegg, i ditt lys med dine møbler og andre farger.

Se flere bilder
colourtester

Foto: Nordsjö

COLOURTESTER: En enkel og billig vei til å finne rett farge til akkurat din vegg.    


2. Finn den endelige fargen

Ofte vil du bli fornøyd med en av Colourtester-fargene, men ikke alltid. Ønsker du noe litt annet tar du med deg fargen du likte best til en Nordsjö-forhandler, og får hjelp av ekspertene til å finne den perfekte nyansen.

Fortell om du vil ha den varmere, kaldere, mørkere, lysere, mer dempet eller mer kulørsterk. Er den nye fargen relativt lik som den du testet kan du kjøpe malingen, men dersom den er litt mer ulik er det lurt å teste den for sikkerhets skyld. Da blander de en fargeprøve til deg. 

Se flere bilder
Fargehjelp med NCS-kartet

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

FARGEHJELP: Hos Nordsjö-forhandleren vil en ekspert hjelpe deg med å finne rett nyanse av fargen, enten ved hjelp av egne fargekart eller NCS-kartet. 

3. Mal veggen

Nå er den mest utfordrende jobben gjort, og det morsomme gjenstår - å male! Husk å vask veggen med interiørvask eller annet egnet vaskemiddel først. Maskér lister, vinduer og det som ikke skal males, dekk til møbler, sett på musikk og mal på. 

Se hvordan du skal male for å få et fint resultat.

TIPS: Vil du få et kult og gjennomført uttrykk kan du male elementer som henger sammen med veggen i samme farge, for eksempel ovner, vinduer, lister eller stikkontakter. Mange maler gjerne taket i samme farge som veggen. 

Se flere bilder
forberedelser til malejobben

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

FORBEREDELSER: Vask veggen, maskér det som ikke skal males og dekk til møbler.

FØR:

Se flere bilder
stue før

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

Førbilde

Stuen er malt i en blågrønn farge med mye grått i. Den sennepsgule sofaen ser brun ut og fargen sluker alt av energi i rommet. 

ETTER:

Stuen er malt om i en kulørsterk, varm grønnfarge med mye gult i. NSC-koden til fargen er S 3040-G40Y. Den sennepsgule sofaen fremstår nå gulere, og de mørke eik- og teakmøblene popper mer. 

NB: Interiøret er ikke ennå stylet. En styling med puter, pledd, gardiner og pyntegjenstander i komplementærfarger vil sette prikken over i'en i dette rommet.

Se flere bilder
Stue etter

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

Etterbilde nr. 1

Se flere bilder
stue etter

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

Etterbilde nr. 2


Se flere bilder
stue etter

Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

Etterbilde nr. 3


Dette ble brukt:
 • Nordsjö Easy2Clean
 • Nordsjö Colourtestere
 • Dekkplast
 • Maskeringstape
 • Stor rulle
 • Medium rulle
 • Langpensel innendørs
 • Strekpensel 19mm
 • Interiørvask
 • Forlengerskaft
 • Rullekar
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.