IFI logo

Murpussen som gjør jobben enklere

Sika Wall Puss-system er for deg som vil renovere fasaden, grunnmuren, fornye peisen eller få vakre vegger på betongveggene i kjelleren. – Dette puss-systemet kan brukes på alle rene mineralske underlag, sier Frode Olaisen.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Frode Olaisen hos Sika er utdannet Byggtapetsermester. Han har pusset utallige murer i sin karriere. Men han har aldri tatt i bruk et puss-system som er så enkelt å bruke som SikaWall.
− Det er utrolig enkelt å jobbe med. Følger du veiledningen, er det vanskelig å gjøre feil. Resultatet blir alltid pent, sier han.

Se flere bilder
Frode Olaisen med SikaWall

Foto: Robert Walmann/ifi.no

NYE LØSNINGER: Frode Olaisen hos Sika er stolt over å kunne presentere SikaWall.−Jeg har aldri vært borti et puss-system som er så enkelt å bruke som dette, sier han.

Puss på 1-2-3

Olaisen snakker om et system som består av en grunnpuss (universalpuss), et armeringsnett og eventuelle armeringshjørner – samt en sluttpuss som gir en fin og hvit struktur.
− Armeringsnettet brukes for å unngå sprekker i overflaten. Et armeringshjørne vil også forsterke. Vi anbefaler også alle å bruke en primer. Den forsinker tørkeprosessen i underlaget slik at du ikke får hastverk med å bli ferdig, sier han.

Se flere bilder
Armeringsnett

Foto: SIKA

UTEN SPREKK MED NETT: Sikas nye puss-system består av en grunnpuss (universalpuss), samt en sluttpuss som gir en fin og hvit struktur. Armeringsnett, og hjørner brukes for å unngå sprekker i overflaten.

Laget for «Hvermannsen»

Det nye puss-systemet fra Sika er utviklet og grundig testet i Danmark. Det er laget for nordisk klima og skal tåle å stå i all slags vær år etter år.
− Vi henvender oss til forbrukeren med dette produktet fordi vi er sikre på at folk flest vil håndtere dette uten å måtte ringe håndverkeren. Universalpussen er lett å bearbeide og sluttpussen gir en fin struktur. Du vil oppleve at dette blir en ryddig jobb uten stress, sier han.

Se flere bilder
Murpuss

Foto: SIKA

FØR OG ETTER: Det nye puss-systemet fra Sika tryller frem «ny fasade» på murhuset ditt. − Vi henvender oss til forbrukeren med dette produktet fordi vi er sikre på at folk flest vil klare å gjøre jobben selv, sier Frode Olaisen.

Til ute og inne

Er underlaget mineralsk, kan SikaWall puss-system brukes ute og inne.
− Vi tror mange vil bruke dette på fasaden, LECA-muren, på teglstein, lettklinker eller på betong. Kanskje er du lei mursteinsveggene du har hjemme? Eller kanskje vil du ha vakre vegger på leveggen du murte opp ute? Da er dette systemet perfekt. Med sluttpussen får du en hvit og lett strukturert overflate. Du kan droppe strukturpussen og bruke universalpussen som sluttpuss. Da får du en grå vegg. Mange synes også det er pent, forteller Olaisen.

Se flere bilder
Murstein

Foto: SIKA

LEI AV MURSTEIN: Er underlaget mineralsk, kan SikaWall puss-system brukes ute og inne. − Kanskje er du lei mursteinsveggene du har hjemme? Da er dette systemet perfekt, mener Olaisen.

Puss så får du en suss

Olaisen forteller at puss-systemet er en nyhet fra Sika som nå er tilgjengelig hos COOP OBS Bygg.
− Dette er et nytt sortiment for oss, og vi mener vi er første ute i markedet med et så enkelt og fleksibelt puss-system for forbrukeren. Puss, så får du en suss, smiler den erfarne håndverkeren.

Se flere bilder
mur

Foto: SIKA

FORNYE MUREN: Med Sika Wall Puss-system er det enkelt å blåse nytt liv i den gamle muren. − Det er utrolig enkelt å jobbe med. Følger du veiledningen, er det vanskelig å gjøre feil, sier Frode Olaisen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.