IFI logo
Annonsørinnhold
Se flere bilder
Store og små skader på grunnmuren – fiks det enkelt med HusFix

Foto: Sika/Casco Norge

Store og små skader på grunnmuren – fiks det enkelt med HusFix

Med Casco HusFix bygger du lett opp igjen skadete hjørner, tetter sprekker i grunnmuren eller glatter ut ujevne murvegger. Kombinert med en elastisk fugemasse, er du rustet til enkel og lettvint reparasjon av mange ulike skader på både hus, hytte og garasje.

Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når deler av murpussen har løsnet, du vil tette et hull i grunnmuren, eller gi teglsteinsveggen ved peisen et nytt utseende, er det ett produkt som gir deg proft resultat – uten at du har fagbrev i muring. Casco HusFix er en sementbasert lettsparkel som hefter nesten uansett underlag og er enkel å glatte ut til en jevn flate.

– HusFix er et allsidig produkt som er meget enkelt å bruke til små og store reparasjoner både ute og inne. Reparasjonsmassen kan blandes i ulike konsistenser og du kan egentlig ikke blande den feil. HusFix er perfekt for den som vil gjøre det selv, sier Arne-Johnny Tveraabak hos Sika Norge.

Casco Wall HusFix - Sparkel for reparasjoner og avretting er en vannfast lettsparkel som ikke krymper eller sprekker. Kan brukes både ute og inne. Kan brukes til veggsparkling i våte og tørre rom eller reparasjon av mur, etc. Fester til rene flater av betong, lettbetong, murpuss, gipsplater, sponplater, PVC, mm.


Se flere bilder
Casco HusFix

Foto: Sika/Casco Norge

LETT Å FIKSE SELV: Med Casco HusFix er det enkelt å reparere en rekke ulike skader. Sementsparkelen gir en solid flate som både du både kan skru og spikre i.

Solid på mange underlag

HusFix kan brukes for å reparere skader, tette hull og helsparkle på alt av underlag – betong, mørtel, lettbetong, murstein, gipsplater og fiberplater med mer. Du kan påføre med malerull, murskje eller bredsparkel. Ja, du kan til og med bruke hendene om du har hansker på!

Før den tørker ordentlig er overflaten lett å slipe for å glatte ut ujevnheter, og etter herding kan den både skrus og spikres i uten å sprekke opp. HusFix er et godt kjent produkt som har vært populært i flere tiår hos den mer eller mindre nevenyttige huseieren.

– HusFix gir et solid resultat, og er suverent til å bygge opp hjørner eller tette sprekker med. Det er svært enkelt å bruke – det går nesten ikke å mislykkes, sier Tveraabak.

Se flere bilder
bygg opp hjørner

Foto: Sika/Casco Norge

  BYGG OPP HJØRNET: Et avskallet hjørne i grunnmuren er lett å fikse med Casco HusFix. Etter herding gir sementsparkelen et solid og holdbart hjørne. 


Se flere bilder
PaintFlex

Foto: Sika/Casco Norge

FLEKSIBEL FUG: Casco PaintFlex er en overmalbar fugemasse for innen- og utendørs bruk. Den brukes blant annet til å tette glipper i hjørner eller mot tak, skjule sprekker i panel og listverk eller tette små sprekker rundt dører og vinduer. 

Kombiner med fugemasse

Når du har blandet pulveret i vann til ønsket konsistens, har du hele 8 timer på deg for å fullføre jobben. Hvis du ikke bruker opp alt pulveret med én gang, kan du oppbevare det lenge hvis du lukker emballasjen godt og oppbevarer det et tørt sted. Casco HusFix har en lys gråfarge og kan stå ubehandlet, men er også et godt underlag for de fleste murmalinger.

– Kombinerer du HusFix med den elastiske fugemassen Casco PaintFlex, er du godt rustet for alle typer sprekker og skader i fasaden. PaintFlex gir en elastisk fug mellom bygningsdeler både ute og inne, og brukes til tetting rundt vinduer, dører og for å tette skjemmende tørkesprekker i kledningen, sier han.

Innendørs kan PaintFlex brukes overalt der du ville ha brukt en vanlig akrylfug eller byggfug og gir en vanntett, fleksibel og elastisk forsegling. Den er har en stabil hvit egenfarge, og kan overmales etter cirka 1 time. Utendørs må PaintFlex overmales for å gi en god levetid på arbeidet.

Se flere bilder
brukes ute og inne

Foto: Sika/Casco Norge

UTE OG INNE: Casco HusFix kan brukes både ute og inne og har god vedheft til de fleste underlag. Den blandes med vann til fast konsistens for påføring med murskje eller stålsparkel. Ved bruk av mer vann kan den rulles på ved helsparkling. Tilfører du enda litt mer vann, kan du støpe HusFix i form. 


Se flere bilder
murvegg

Foto: Sika/Casco Norge

  FIKSE MURVEGG: Teglsteinsvegger og steinmurer kan få et nytt utseende ved litt slemming med Casco HusFix. Du kan bruke sparkelmassen både ute og inne, og det er lett å få til et godt resultat. Påfør med bredsparkel, malerull eller med murskje. 


Se flere bilder
lang åpentid

Foto: Sika/Casco Norge

  LETT Å FIKSE: Du har god tid på deg å få flaten glatt og jevn. Etter at pulveret er blandet ut, kan det bearbeides og slipes på i 8 timer. Etter herding blir reparasjonen solid og fast. Pulver som ikke brukes med en gang, kan spares på et tørt sted. Casco HusFix kan pigmenteres og stå som ferdig overflate, men du kan også velge å male den sparklede flaten.


Se flere bilder
mothold ved ytterhjørne

Foto: Sika/Casco Norge

RETTE HJØRNER: Når du bygger opp et hjørne er et mothold i form av en plankestump eller en plate bra å ha for å få et helt rett hjørne. La sparkelen tørke før motholdet fjernes.

Mer informasjon
Casco HusFix

En finkornet sementbasert sparkelmasse for allsidig bruk inne og ute, også i våtrom.

 • Lys grå farge
 • Kan pigmenteres
 • Kan overmales
 • God vedheft til de fleste underlag
 • Kan legges på i opptil 10 cm per sjikt
 • Krymper ikke
 • Lett å slipe
 • 2,5 og 10 kg emballasje
Casco PaintFlex

PaintFlex er en overmalbar fugemasse for innen- og utendørs bruk.

 • Lett å påføre
 • Kan glattes og bearbeides med vann
 • Overmales etter cirka 1 time
 • Fleksibel og elastisk
Mest lest
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.