IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Hvilken vegg bør være fondvegg?

Foto:

Hvilken vegg bør være fondvegg?

Du har bestemt deg: det er på tide med en kontrastvegg! Men hvor skal den være? Den innerste veggen? Eller vindusveggen?

Bjorg

Bjorg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Den vanligste veggen å male i en annen farge er den innerste veggen i rommet – den uten vindu. Men det trenger ikke nødvendigvis være slik. Her ser vi på hvordan to løsninger fungerer i et rom.

Innerste vegg som kontrastvegg

Dette er den klassiske plasseringen av en fondvegg. Den sortaktige gulfargen blir tydelig fremhevet som en følge av sin plassering, og skaper et naturlig blikkfang i rommet. Denne løsningen fungerer fint i de aller fleste tilfeller, men det kan være greit å være obs på at det er viktig å tenke helhet i for å balansere fargene.

- Veggfargen bør gjentas for ikke å bli en stor, ruvende fargeflate. Gardinene er derfor valgt i samme farge, sier interiørkonsulent Ellen Skifjeld, som har innredet rommene.

Se flere bilder
Innerste vegg som kontrastvegg

Foto:


Vinduveggen som kontrastvegg

Et litt mindre vanlig, men vel så effektfull variant er å male den veggen med vinduene på i en annen farge.

- Velger man å la vinduveggen være fondvegg er det enklere å la kontrastveggen bli en større del av helheten i rommet fordi man ikke får denne store flaten på samme måte. Man får også mye gratis fordi man kan henge gardiner direkte inn mot veggen slik at de kan spille sammen, sier interiørkonsulent Ellen Skifjeld. 

Legg merke til at man i forslaget har malt både vegg og vinduskarmer i samme rustrøde farge. Også her er det viktig å tenke balanse i rommet.

- Sofaen og veggen bør snakke sammen. Løsningen her ble å gi sofaen et trekk i samme fargeskala som gardinene og veggen, sier Skifjeld.

 

 

 

Se flere bilder
Vinduveggen som kontrastvegg

Foto:


Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.